ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Muž pobodaný v Mohelnici v nemocnici zemřel, útočník je obviněný z vraždy

  • 6
Obvinění z dokonané vraždy místo jen pokusu o ni nyní čelí dvaadvacetiletý mladík, který nedávno pobodal v Mohelnici o pět let staršího muže. Ten skončil v kritickém stavu v nemocnici a nakonec zemřel.

„Mohu potvrdit, že napadený muž minulý týden v nemocnici zemřel. Následně tak došlo k úpravě právní kvalifikace činu z pokusu vraždy na vraždu. Trestní sazba nicméně zůstává stejná,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Smrtící útok se odehrál v sobotu 12. listopadu kolem páté ráno u obchodního domu v Nádražní ulici v Mohelnici. Policii ho nahlásil muž, který byl na místě se zásobovacím autem a slyšel křik.

Jak uvedla ČTK, motivem činu byl podle kriminalistů dluh z minulosti. Hádka o něj přešla ve fyzický konflikt, při kterém útočník vytáhl nůž a nejméně čtyřikrát oběť bodl. Z místa pak sice utekl, policisté ho ale ještě ve stejný den našli a zadrželi. Skončil ve vazbě a nyní mu hrozí až osmnáct let vězení.

Na Šumpersku šlo během měsíce už o třetí vraždu či pokus o ni nožem. Na konci října ubodal ve Velkých Losinách osmnáctiletý mladík o rok mladšího kamaráda a poté byl agresivní i na zasahující policisty, kteří ho dvakrát střelili do rukou. Následně i on zemřel, jak se ukázalo, příčinou bylo předchozí požití kombinace alkoholu, THC, meskalinu a lysohlávek.

Na začátku listopadu pak devatenáctiletý mladík v Postřelmově zaútočil vojenským nožem na svého dvaasedmdesátiletého dědu a jeho o sedm let mladšího známého. Čin si předem naplánoval a zvolil na něj zbraň přezdívanou „rambo nůž“. Oba muži utrpěli vážná zranění v oblasti krku a hlavy, ale přežili.