Mladý řidič jel zřejmě příliš rychle a po nárazu do svodidel auto letělo...

Mladý řidič jel zřejmě příliš rychle a po nárazu do svodidel auto letělo vzduchem. Po dopadu zpět na silnici pak ještě poničilo plot domu. | foto: Policie ČR

Mladý řidič jel příliš rychle, po nárazu do svodidel vůz letěl vzduchem

  • 5
K vážné nehodě mladého řidiče vyjížděli policisté a záchranáři na Prostějovsku. Dvacetiletý mladík zde nezvládl řízení a narazil do svodidel, což vůz vymrštilo do vzduchu, kde se auto před dopadem zpět na zem několikrát otočilo.

Mladík jedoucí nezvládl řízení Škody Felicia v pondělí v půl šesté odpoledne na silnici mezi obcemi Konice a Jesenec.

„Pravděpodobně vlivem rychlé jízdy nezvládl v mírné levotočivé zatáčce řízení a pravou částí vozu najel na ocelová svodidla při pravé krajnici. Následkem toho bylo auto vymrštěno do vzduchu, kde se několikrát přetočilo a dopadlo zpět na silnici. Vůz poté ještě setrvačností vyjel z cesty a narazil do oplocení u rodinného domu,“ popsal prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Při nehodě se zranil řidič i o dva roky mladší spolujezdec, záchranná služba je po prvotním ošetření převezla do nemocnice. Zda hrál při nehodě roli alkohol zatím není jasné, u zraněného řidiče totiž policisté nemohli provést dechovou zkoušku a bude se tak čekat na výsledky odběrů krve.

„Hmotné škody jsou předběžně vyčísleny na 25 tisíc korun, okolnosti nehody policisté nadále vyšetřují,“ doplnil Kořínek.

V regionu jde za poslední dva měsíce už o několikátou nehodu mladého řidiče, při které hrála roli příliš rychlá jízda a která skončila převráceným autem. V polovině února například v Prostějově mladík prorazil svodidla a pádu přetočeného auta z několikametrového nadjezdu zabránilo jen křoví (psali jsme zde).

Pár dní předtím přitom nezvládl jízdu mladý opilý řidič v Jeseníku a jeho auto skončilo převrácené na louce několik desítek metrů od silnice (podrobnosti zde), v půlce ledna zase vyjížděli policisté k felicii převrácené na střeše na Šumpersku (více čtěte zde).