Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Mobil.iDNES.cz

Mladá řidička ladila za jízdy rádio, na křižovatce narazila do lampy

  • 15
Škodou za dvacet tisíc korun skončila v Prostějově chvilková nepozornost mladé řidičky. Ta při průjezdu křižovatkou v autě ladila rádio, a kvůli tomu narazila do pouliční lampy.

Devatenáctiletá řidička doplatila na nevěnování se řízení krátce před pondělní sedmou ráno když přijížděla z Anenské ulice.

„Z vyšetřování vyplývá, že ladila rádio a v křižovatce s ulicí Drozdovickou narazila do sloupu veřejného osvětlení,“ uvedla prostějovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Mladá žena, která podle výsledků dechové zkoušky nebyla opilá, z nehody vyvázla bez zranění, škoda na autě ale dosáhla dvaceti tisíc korun. Kromě toho navíc musela zaplatit pokutu, kterou jí policisté za zavinění nehody uložili.

Kvůli ladění rádia skončila auta na střeše i ve stromu

V Olomouckém kraji nejde za poslední rok zdaleka o první nehodu způsobenou tím, že se řidič místo řízení věnoval autorádiu.

Právě v Prostějově skončila v listopadu jízda dvacetiletého mladíka zabraného do ladění tak, že přejel do protisměru, kde narazil do zaparkovaného auta a jeho vůz poté skončil na střeše. Při nehodě se lehce zranil a způsobil škodu za 45 tisíc korun, následně se navíc ještě ukázalo, že měl v sobě půl promile alkoholu (více čtěte zde).

Při jiné loňské nehodě zase osmadvacetiletý řidič jedoucí od Pavlovic u Přerova směrem na Hradčany přepínal stanice a kvůli tomu pozdě zareagoval na skupinku srn, která vběhla do silnice. Strhl proto řízení a následně narazil do stromu. Škoda dosáhla více než sto tisíc korun.