Pečený králík na víně a koňaku

Pečený králík na víně a koňaku | foto: Isifa.com

Králík na smaltovém loži procházel kremací, glosovali strážníci pach v domě

  • 13
Kreativně se s hlášením o jinak celkem běžném případu vypořádali na sociální síti strážníci z Přerova. Hledání bytu, ze kterého se linul zápach spáleného masa, popsali s humorem a ukončili konstatováním, že králík na smaltovaném loži prošel kremací.

„Čichovým buňkám svého souseda, nenapadeným zrádným virem, mohou být povděční obyvatelé jednoho z činžovních domů. Mužův čichový orgán v neděli ve tři hodiny ráno zaregistroval prapodivný zápach, a proto jeho majitel zavolal na tísňovou linku,“ začíná svůj popis celé události zástupce ředitele Městské policie v Přerově Miroslav Komínek.

Strážníci proto vstoupili do ztichlých chodeb domu a společně s oznamovatelem vyrazili očichávat dveře bytů v jednotlivých etážích. Nakonec je pach přivedl až ke dveřím, zpoza nichž vycházel. 

„Hlídka probudila uživatele bytové jednotky a zjistila, že se kulinář rozhodl dělat králíka na víně. Jednu z hlavních ingrediencí však požil přímo a následně usnul,“ líčí dál Komínek. 

„Hlodavec mezitím na smaltovaném loži postupně procházel kremací. Pod dohledem hlídky byl vypnut sporák a otevřena okna na chodbách v celém domě,“ popisuje v závěru úspěch svých podřízených zástupce ředitele přerovské městské policie.

A v zápětí se pak pod postem v komentářích omlouval, že veřejnost uvedl v omyl, protože králík hlodavec není.

Kromě zapáchajících společných prostor, ožehlého hrnce a nepoživatelného nedělního oběda nedošlo k žádným dalším škodám, nezapomněl nakonec talentovaný poeta Komínek poznamenat.