Útočníkovi hrozí za loupež až deset let vězení. Ilustrační snímek

Útočníkovi hrozí za loupež až deset let vězení. Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Žena a její ochránce se ubránili lupiči, který zaútočil slzným plynem

  • 10
Přerovští policisté už několik dní pátrají po lupiči, který ve městě přepadl procházející ženu a chtěl ji oloupit o kabelku. Ta se ale nedala a navíc jí na pomoc přispěchal kolemjdoucí. Lupič pak na oba zaútočil slzným plynem, přesto neuspěl a s prázdnou utekl.

Lupič zaútočil na sedmapadesátiletou ženu v Kramářově ulici v pondělí krátce před půl šestou večer.

"Povalil ji na zem a snažil se jí vytrhnout kabelku, kterou držela v ruce. Ženě ale přispěchal na pomoc jednapadesátiletý muž, který vše viděl. Lupič poté oběma nastříkal do obličeje slzotvornou látku a znovu se pokusil ženě kabelku vytrhnout. To se mu však nepodařilo a s nepořízenou utekl směrem na Čechovu ulici," vylíčila přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Kriminalisté po útočníkovi, kterému za loupež hrozí až deset let vězení, zatím marně pátrají. Prosí proto o pomoc i veřejnost.

"Podle získaných informací byl lupič štíhlý, zhruba dvacetiletý muž bílé pleti, vysoký kolem 180 centimetrů, měl na sobě tmavou bundu a kalhoty, černou čepici," popsala Urbánková.

Lidé, kteří se pohybovali v době zločinu v okolí či mají jakékoliv informace k případu nebo o lupiči, se mohou obrátit na bezplatnou linku 158, případně na kteroukoliv policejní služebnu.