Láska a sex online v komedii Divadla Tramtarie, herci ztvární na 50 postav

  • 0
Jak zasahují nejmodernější technologie do vztahů? Odpověď dává nová komedie Láska, sex a internety, kterou napsal speciálně pro olomoucké Divadlo Tramtarie Patrik Boušek. Dlouho očekávaná premiéra už dnes zavede diváky do prostředí seznamovacích online aplikací.

„Ať už reálné, nebo online seznamování je nedílnou součástí našich životů. A v době celosvětové pandemie se do popředí dostalo především to virtuální,“ popisuje režisérka komedie Tereza Říhová. 

„Ačkoli se může zdát, že nám tento fenomén slouží pouze k humoru, není tomu tak. V inscenaci se dostaneme i k citlivým momentům, které následná setkání mohou přinést,“ doplnila režisérka.

Představení se zabývá i tím, zda jsou lidé opravdu takoví, jak se prezentují na internetu. Hlavními hrdiny příběhu jsou Helena a Michal, kteří se rozhodli najít lásku online. 

„Vydávají se na cestu plnou nevšedních milostných eskapád s neméně nevšedními lidmi, které v online prostoru potkávají,“ vysvětluje dramaturgyně Tereza Matějková.

Dodává, že komedie není určena jen pro lidi, kteří s takovým typem seznámení mají zkušenost. „Je pro všechny, kdo si v životě utváří vztahy, což jsme podle mě úplně všichni. Jsem přesvědčena, že se v našich příbězích alespoň trochu najde úplně každý,“ doplňuje Matějková.

V hlavních rolích se představí Jana Drgová a Miroslav Černý, ve vedlejších Dominika Hrazdílková, Marek Zahradníček, Tereza Toth Čápová a Vít Pištěcký.

Herci se budou převlékat

„Máme omezený počet herců, takže ti, kteří budou hrát role vedlejší, ztvární během celého představení dohromady asi padesát postav. Budou se muset rychle převlékat,“ říká s úsměvem umělecký šéf divadla Vladislav Kracík.

Po dnešní premiéře se mohou diváci těšit ještě na tři říjnové reprízy, v listopadu Tramtarie odehraje dalších pět představení. Vstupenky lze koupit a rezervovat na webu divadla, případně v Informačním centru Olomouc nebo na divadelní pokladně 45 minut před představením.