Řidič na Jesenicku vjel do kouřové clony na silnici a narazil do stojícího auta. | foto: Policie ČR

Porouchané auto zahalila kouřová clona, neopatrný řidič do něj narazil

  • 4
Pokutu za neopatrnou jízdu dostal ve čtvrtek řidič na Jesenicku. Narazil svým vozem do auta, ze kterého se valil dým přes silnici. Jeho řidička ještě před nárazem stačila vystoupit.

K nehodě dvou osobních aut policisté vyrazili 30. června dopoledne.

„Ke střetu došlo kolem jedenácté hodiny na silnici mezi Mikulovicemi a Kolnovicemi. Devětadvacetiletý řidič jel s autem značky VW Polo od Kolnovic na Mikulovice. Aniž by dbal zvýšené opatrnosti, vjel do kouřové clony vznášející se nad vozovkou,“ popsala důvod srážky policejní mluvčí Marie Šafářová.

Mladík podle policistů špatně zareagoval na překážku na silnici.

„Jeho vůz narazil do zadní části vozidla Ford Galaxy odstaveného u krajnice. Řidička fordu musela zastavit, protože se uvnitř auta a z pod kapoty začalo kouřit,“ vysvětlila mluvčí.

„Sotva stačila vystoupit ze svého auta, došlo k nárazu,“ dodala.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. „Požití alkoholických nápojů před jízdou policisté u obou řidičů vyloučili dechovými zkouškami. Celková škoda byla předběžně odhadnutá na sedmdesát tisíc korun, z toho čtyřicet tisíc na volkswagenu a třicet tisíc na fordu,“ uvedla Šafářová.

„Nehodu policisté vyřešili na místě uložením pokuty,“ uvedla mluvčí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz