ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Frait, MF DNES

Přerovský venkovní bazén už láká na ohřátou vodu, jinde otevřou později

  • 2
Soudy vynucené rozvolnění vládních opatření proti šíření koronaviru řadu provozovatelů vodních atrakcí zaskočilo. Přípravy jsou dlouhé, takže bazény až na pár výjimek otevřou až příští týden. Krajskými premianty jsou zřejmě v Přerově, kde už otevřeli plavání pod širým nebem.

„Voda ve venkovním bazénu bude ohřátá na 26 stupňů, aby se v ní dalo příjemně plavat a naši první plavci nemuseli drkotat zuby,“ sdělil ředitel Jaroslav Hýzl. Ten předpokládá, že vnitřní bazén by mohl po rozborech vody otevřít o víkendu.

Prvního června spustí provoz vnitřních bazénů a wellness centra v termálním parku ve Velkých Losinách a ve středu 2. června se přidá i krytý bazén v České Vsi na Jesenicku.

Dalším místem ke koupání pak bude Šumperk, kde loni v září po třech letech otevřeli velkolepě zrekonstruovaný plavecký areál, který si však lidé kvůli omezením užili jen krátce. Teď se mohou do tamního akvacentra opět těšit, otvírá se ve středu 2. června.

V Prostějově spustí provoz naráz na více místech. „Městské lázně, koupaliště ve Vrahovicích i akvapark budou otevřeny od pátku 4. června,“ uvedla Anna Kajlíková z prostějovského magistrátu. 

V Zábřehu a Uničově skončí opravy po prázdninách

Další místa ke koupání začnou přibývat od příštího pondělí, kdy se k běžné provozní době vrátí i se saunou například plavecký stadion v Olomouci.

Aquacentrum Delfínek sídlící pod stejnou střechou nicméně zahájí provoz ještě o týden později. Ve stejný den jako městská plovárna, tedy 7. června, se chystá přivítat první návštěvníky po dlouhé pauze také olomoucký akvapark.

„Otevřeme vnitřní areál včetně souvisejících služeb, jako je sauna, masáže, solária, restaurace a další,“ uvedl manažer Dalibor Přikryl.

Plavecký areál v Zábřehu nabídne od příštího pondělí venkovní koupaliště, ale to bude vše. U krytého bazénu totiž probíhá výměna vzduchotechniky, která má být hotová až v září. Uzavřená zůstane i sauna.

„Naše maximální kapacita je dvacet lidí v jednu chvíli. Při povolené obsazenosti třicet procent to pro nás znamená šest lidí. Z tohoto důvodu je obnovení provozu sauny velmi ztrátové a počkáme si na lepší podmínky,“ informoval provozovatel na Facebooku.

Také v Hranicích otevřou nejspíš nejdříve 7. června a nejprve jen letní koupaliště, se zprovozněním krytého bazénu se zatím počítá ve druhé polovině měsíce.

Zaměstnanci Mohelnického kulturního a sportovního centra začali tuto sobotu teprve napouštět bazény, předpokládají proto, že provoz obnoví 14. června.

Výrazně nejdéle si počkají v Uničově, neboť se tam správci pustili do velkých oprav krytého bazénu, v němž si tak lidé zaplavou až po prázdninách.

„Dělají se rozvody vody a strop, rovněž budou ve sprchách nové obklady a podlahy,“ popsal dlouhodobě plánované práce, které urychlila epidemická opatření, mluvčí městského úřadu Marek Juráň.