Snímek z požáru velké garáže u rodinného domku v Kosově na Šumpersku. Oheň zničil tři auta. (1. leden 2018) | foto: HZS Olomouckého kraje

Jen ohořelé vraky. Škoda po požáru velké garáže přesahuje dva miliony

  • 4
Pět jednotek hasičů muselo ráno na Nový rok vyrazit k požáru velké garáže na Šumpersku. Majitelé měli uvnitř odstavená tři auta, zůstaly z nich jen ohořelé vraky. Plameny navíc ohrožovaly sousední rodinný dům, chránila ho tak vodní clona.

K ohni v obci Kosov na Šumpersku hasiči vyjeli krátce po půl šesté ráno. Podle tísňového telefonátu hořela už celá dřevěná střecha velké garáže. Uvnitř byla zaparkovaná tři auta, na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči. 

Ohněm zničená auta

„Při likvidaci již rozsáhlého požáru tří vozidel a celého objektu nasadili tři hasební proudy. Po zhruba hodině požár lokalizovali. Nebezpečné plameny ohrožovaly i sousední rodinný domek, který bylo nutné po celou dobu ochlazovat pomocí vodní clony,“ popisuje mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Zásah definitivně skončil po půl deváté ráno, kdy se hasiči postupně vraceli na základny. Nikdo nebyl zraněn.

Přesnou příčinu požáru teď ve spolupráci s policií zjišťuje vyšetřovatel hasičského sboru. Ve hře je více možností, vyloučena není ani nedbalost či úmysl neznámého žháře. 

„Škoda je předběžně vyčíslena na 2,5 milionu,“ doplňuje policejní mluvčí František Kořínek.