ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Muž cítil, jak ho okrádají kapsáři. Když se obořil, udělali z něj násilníka

  • 165
Přímou konfrontaci s kapsáři prožil ve středu v podvečer muž v Přerově. U nákupního centra ucítil, jak mu někdo ze zadní kapsy kalhot vytahuje peněženku. Rychle se otočil, uviděl ženu a muže. Ten však okamžitě přešel do útoku, dotyčného falešně obvinil z napadení své kolegyně. Ta mezitím z kradené peněženky vytáhla dva tisíce korun.

O střetu s kapsáři se policisté dozvěděli přes linku 158, na kterou muž ve středu zavolal. Strážci zákona za ním vyrazili na místo, kde se incident ten den v podvečer stal, šlo o parkoviště u nákupního centra v Kojetínské ulici v Přerově.

„Když šel po parkovišti, ucítil, že mu ze zadní kapsy kalhot někdo vytahuje peněženku. Jakmile se otočil, uviděl ženu s mužem, který se do něho ihned pustil a osočil ho z údajného napadení ženy,“ popsala policejní tisková mluvčí Miluše Zajícová.

Vyprávění okradeného muže tím ale nekončilo. Následovala slovní přestřelka, při které se ženě podařilo ukradenou peněženku dostat do rukou.

„Vytáhla z ní dvoutisícovou bankovku a peněženku odhodila na zem. Oba pak společně z místa rychle utekli,“ dodala Zajícová.