Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Tomáš Plecháč, 5plus2.cz

Na Přerovsku ležel v řece mrtvý muž, podle policie jde o oběť vraždy

  • 0
Čtvrtý letošní případ vraždy či pokus o ni vyšetřují od pondělí policisté z Olomouckého kraje. V řece Bečvě byl poblíž Hranic nalezen mrtvý muž a následně se ukázalo, že s největší pravděpodobností zemřel násilnou smrtí.

„Mohu potvrdit, že policisté případ vyšetřují jako podezření z vraždy. Mrtvým je čtyřiačtyřicetiletý muž z Hranicka,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Byla nařízena soudní pitva, žádné další bližší informace není možné v tuto chvíli zveřejnit,“ dodal.

V regionu jde tento měsíc už o druhý případ nálezu mrtvého muže, který zemřel násilně. První květnový den bylo na okraji Olomouce objeveno tělo přikryté plachtou a při pitvě následně vyšlo najevo, že vinu za smrt muže nese někdo další.

„Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření z ublížení na zdraví s následkem smrti. Nelze ale vyloučit, že právní kvalifikace může být nakonec ještě jiná,“ sdělil Hejtman na začátku května.

Práci policistům komplikoval fakt, že muž byl cizinec a neměl u sebe doklady, žádali proto o pomoc se zjištěním jeho identity i veřejnost. V polovině měsíce vyšlo najevo, že jde o jednačtyřicetiletého muže z Ukrajiny.

Kriminalisté už letos řešili vražedné útoky nožem či trubkou

Naposledy se kriminalisté letos v Olomouckém kraji zabývali vraždou či pokusem o ni na začátku dubna kvůli tragickému vyvrcholení manželské hádky na Prostějovsku. Muž tam napadl svou manželku nožem a vážně ji zranil, a když se jí podařilo uniknout do bezpečí, spáchal sebevraždu.

Předtím na konci března policisté obvinili z vraždy devětačtyřicetiletého bezdomovce, který se v olomoucké zahrádkářské kolonii v opilosti pohádal s dalším mužem a poté ho napadl a opakovaně udeřil trubkou. Pak si šel lehnout, po probuzení ale ráno napadeného našel bez známek života.

Vůbec první letošní případ se odehrál v prostějovském domě, kde čtyřicetiletý opilý muž nožem napadl svého souseda. Ten utrpěl vážné zranění a musel být hospitalizován v nemocnici.