(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: MAFRA

Žena se ubránila znásilnění. Utekla, když jí agresor vykrádal kabelku

  • 3
Den stačil kriminalistům na dopadení jednašedesátiletého muže, který se koncem září v Hranicích na Přerovsku pokusil nad ránem znásilnit mladou ženu. Povalil ji na zem, vyhrožoval smrtí. Vzdorovala mu, nakonec se jí podařilo utéct. Využila chvíle, kdy jí útočník vykrádal kabelku.

Muž na mladou ženu zaútočil v neděli 23. září před pátou hodinou ranní v Hranicích na Přerovsku. Potkali se v ulici Nová, žena ho míjela zhruba v polovině zdejšího kopce.

„Tehdy ještě neznámý muž tam postával, pravděpodobně vykonával potřebu. Když ho míjela, otočil se k ní a začal na ni mluvit. Žena, aby ho slyšela, vyndala si z uší sluchátka. Požádal o cigaretu, odpověděla, že žádné nemá. Nečekaně ji uchopil za ruku a začal přitahovat k sobě,“ popisuje začátek konfliktu vedoucí 2. oddělení služby kriminální policie a vyšetřování Jaroslav Šulák.

V té chvíli se dotyčné ještě podařilo ubránit, pak ji ale útočník povalil a zalehl.

„Ženě se začal sápat po krku, požadoval po ní pohlavní styk. A to s upozorněním, že pokud mu nebude po vůli, tak ji zabije. To několikrát opakoval,“ líčí Šulák.

Po chvilce se agresor začal sápat po kabelce, kterou měla jeho oběť pod sebou. Žena se stále bránila, muž ji podle policie jednou rukou škrtil a řval na ni. Na okamžik ale zaváhal, když se začal v kabelce přehrabovat.

„V ten moment poškozená vycítila možnost dostat se z mužova sevření, odstrčila ho od sebe a rozběhla se k projíždějícímu autu. Podařilo se jí ho zastavit, řidiče požádala o pomoc,“ doplňuje kriminalista.

Útočník mezitím utekl k blízké zahrádkářské kolonii, jeho oběť skončila v nemocnici. Kromě psychické a fyzické újmy přišla o mobil a také peněženku s hotovostí, stravenkami, doklady i platební kartou. Celková škoda přesáhla šest tisíc korun.

Policistům však muž dlouho neunikal. V pátek 5. října informovali, že ho zatkli v jeho přechodném bydlišti v Moravskoslezském kraji. A to hned druhý den po útoku.

„Bylo mu sděleno obvinění z trestných činů loupež, znásilnění ve stadiu pokusu a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu hrozí až deset let za mřížemi,“ upřesňuje Šulák. Obviněný agresor je nyní v olomoucké vazební věznici, kde podle policistů pravděpodobně zůstane až do vynesení rozsudku.