Řidič kamionu v Hranicích při najíždění do křižovatky přehlédl cyklistku přijíždějící po hlavní silnici, srazil ji a poté ještě přejel. | foto: Policie ČR

Řidič kamionu přehlédl cyklistku na hlavní silnici, srazil ji a přejel

  • 29
Řidič kamionu na Přerovsku vážně zranil cyklistku, která jela po hlavní silnici. Při najíždění do křižovatky jí nedal přednost, srazil ji a vzápětí přejel.

Nehoda se stala ve středu v sedmnáct hodin v křižovatce na třídě 1. máje v Hranicích.

„Řidič kamionu přehlédl ženu na kole přijíždějící zleva po hlavní silnici ve vyhrazeném pruhu pro cyklisty. Žena se snažila střetu vyhnout a začala uhýbat co nejvíce vlevo ke středu silnice, byla už ale příliš blízko, a tak se jí ani tímto manévrem nepodařilo srážce zabránit,“ popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Dvaačtyřicetiletá cyklistka upadla na zem, kde jí podle informací iDNES.cz nákladní souprava přejela nohu a poté odhodila na středový ostrůvek. Vážně zraněné ženě poskytli první pomoc svědci nehody a po následném prvotním ošetření záchranou službou ji sanitka převezla do olomoucké fakultní nemocnice.

Nehoda v křižovatce

„Pacientku přijalo oddělení urgentního příjmu, v současnosti je na jednotce intenzivní péče traumatologické kliniky s vážným zraněním, který si ještě vyžádá operaci. Není nicméně v ohrožení života,“ shrnul mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

Okolnosti nehody nyní policisté vyšetřují, případ zatím vedou jako možný trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

„Dechová zkouška vyloučila u řidiče jízdu pod vlivem alkoholu, u cyklistky byl nařízen odběr krve. Hmotné škody na kamionu a jízdním kole, které po nehodě zůstalo zaklíněné pod přední částí tahače, jsou předběžně vyčísleny na osm tisíc korun,“ doplnila Zajícová.