Řidič dodávky srazil při couvání vozíčkáře, který jel v tu chvíli také pozpátku. Vozík skončil zaklíněný pod vozem a senior v nemocnici. | foto: Policie ČR

Řidič dodávky při couvání srazil vozíčkáře, který jel zrovna také pozpátku

  • 17
Neobvyklá nehoda vzniklá souhrou nepozornosti a nešťastných náhod byla k vidění v jedné z ulic Hranic na Přerovsku. Couvající řidič zde přehlédl vozíčkáře, který se ovšem nemohl pokusit střetu zabránit, neboť byl k vozu otočen zády.

Dodávka narazila do muže na vozíku v pondělí odpoledne v hranické Janáčkově ulici.

„Podle výpovědi účastníků couval řidič v jednosměrné ulici směrem k Masarykovu náměstí a staršího muže pohybujícího se na vozíku, který jel v opačném směru k ulici Čechova, přehlédl. Senior podle svědka nemohl na blížící se auto reagovat, neboť jel v tu chvíli také pozpátku,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Po srážce skončil muž na silnici a jeho vozík zaklíněný pod vozem. K ošetření zraněného byla přivolána záchranná služba, která následně seniora převezla do nemocnice.

„Dechové zkoušky měly u obou mužů negativní výsledek, hmotná škoda byla vyčíslena na tisíc korun. Policisté nehodu nadále vyšetřují,“ uzavřela Zajícová.