Muž kusem cihly rozbil na projíždějícím autě boční okénko a zranil na sedadle...

Muž kusem cihly rozbil na projíždějícím autě boční okénko a zranil na sedadle sedící spolujezdkyni, na dalším voze poničil kusem betonu čelní sklo. | foto: Policie ČR

Muž hodil po dvou autech kus cihly a betonu, zranil jednu cestující

  • 4
Hned ze tří trestných činů je obviněn třiačtyřicetiletý muž ze Šumperska, který zaútočil z neznámých pohnutek v Olomouci těžkými kusy stavebních materiálů na dvě projíždějící auta. Pak byl agresivní i na policisty.

Podle nyní zveřejněných informací muž v sobotu po třetí ráno nejprve velkou silou hodil v Pasteurově ulici po projíždějícím autě téměř kilogram vážící kus cihly.

„Bez zjevné příčiny ho hodil po autě ze zhruba dvoumetrové vzdálenosti. Cihla rozbila sklo levých zadních dveří a uvnitř zasáhla na sedadle sedící spolujezdkyni, jež utrpěla zranění ruky,“ popsala olomoucká policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Po dalším projíždějícím voze pak muž mrštil zhruba půlkilový kus betonu. Zasáhl spodní část čelního skla a poničil ho, posádka vyvázla bez zranění.

„Policisté muže na místě krátce po činu zadrželi a po nezbytných úkonech umístili do cely. Zadržení však předcházel jeho neúspěšný pokus o útěk, kdy musel být nakonec zpacifikován za použití donucovacích prostředků,“ nastínila Vaňharová s tím, že zadržený se odmítl podrobit dechové zkoušce, byl agresivní a také jednomu z policistů plivl do obličeje.

Jak se ukázalo, muž, který způsobil škody předběžně vyčíslené na čtrnáct tisíc korun, už byl v minulosti odsouzen za ublížení na zdraví a výtržnictví. Nyní je obviněn z obou těchto trestných činů a navrch ještě poškození cizí věci. Za to mu hrozí v krajním případě až deset let vězení.

„Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání tak probíhá vazebně,“ uzavřela mluvčí.