(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: HZS Olomouckého kraje

S rozsáhlým požárem haly na Jesenicku bojovali i hasiči z Polska

  • 2
Hasiči z Olomouckého kraje bojovali nad ránem s požárem hospodářské budovy v Bernarticích na Jesenicku. Ačkoli nevyužívaná hala lehla popelem, hasičům se podařilo zachránit sousední budovu s osivem a zemědělskou technikou.

"V současné chvíli je požár zlikvidován, na místě zůstává místní dobrovolná jednotka hasičů a bude zde z bezpečnostních důvodů provádět požární dozor," řekl mluvčí olomouckých krajských hasičů Zdeněk Hošák po dvanácté hodině.  

Hasiči bojovali s rozsáhlým požárem haly v Bernarticích na Jesenicku. (23. září

K rozsáhlému požáru hospodářské budovy o rozměrech přibližně 40 krát 15 metrů hasiči vyjeli už krátce po čtvrté hodině ráno. Budova byla v té chvíli už celá v plamenech. Později se zřítila i její střecha. Na pomoc osmi hasičským jednotkám přispěchali i kolegové z Polska.

Práce na dohašení trvaly celé dopoledne. Hasiči hlavně likvidovali menší ohniska a rozebírali konstrukci poničené střechy. Škoda je předběžná odhadnutá na 800 tisíc korun.

"V tuto chvíli nevíme, co všechno bylo uvnitř, ale údajně to byla nevyužívaná hala," dodal Hošák. Hasičům se však ochlazováním podařilo zabránit rozšíření plamenů na sousední budovu, v níž je uskladněné osivo a zemědělská technika za zhruba dvacet milionů korun.

Zatím není jasné, co požár způsobilo. Místo požáru zkoumají i policejní vyšetřovatelé.