Exekutorský úřad Přerov nabízí v únorové obří dražbě mimo jiné i více než...

Exekutorský úřad Přerov nabízí v únorové obří dražbě mimo jiné i více než čtyřicet let starou Škodu 110L Sedan, která má přitom podle tachometru najeto jen něco málo přes 47 tisíc kilometrů. | foto: Exekutorský úřad Přerov

Obří exekutorská dražba nabídne Škodu 110, jantarové náhrdelníky i pánve

  • 2
I neobvyklé položky se nachází v seznamu více než devíti stovek věcí zabavených dlužníkům exekutory, které se budou dražit v pátek v Přerově. Mezi auty je kromě běžných modelů i veterán Škoda 110, dále si lze kromě elektroniky pořídit třeba i oblečení, šperky nebo vybavení do kuchyně.

Na přerovských dražbách tradičně poutají pozornost auta dostupná za minimální částky. V pátek půjde například o devět let staré Audi A6 s vyvolávací cenou 90 tisíc korun, dvě BMW 530D za méně než padesát tisíc nebo třeba několik fabií, které se začnou dražit za částky v rozmezí deseti až třiceti tisíc.

Na seznamu je ovšem i více než čtyřicet let stará Škoda 110L Sedan, která má přitom podle tachometru najeto jen něco málo přes 47 tisíc kilometrů.

Veterán v dražbě

„Vůz, který se již v sedmdesátých letech prodával pouze s označením „de Luxe“, je nástupce modelů Škoda 1000 MB a Škoda 1100 MB, dosahoval rychlosti až 133 kilometrů v hodině a z nuly na sto zrychlil za 20,5 vteřiny. Jeho vyvolávací cena je 25 tisíc korun,“ shrnula mediální zástupkyně Exekutorského úřadu Přerov Tereza Pavézková.

Dražba zabavených věcí se uskuteční v pátek v místní části Čekyně, kde se nachází areál exekučních skladů. Obhlídka a registrace dražitelů začíná v deset hodin dopoledne, samotná aukce o dvě hodiny později. Přerovský exekutorský úřad ročně provede několik desítek tisíc exekucí, a proto pořádá tyto akce pravidelně.

„Přispívají k uspokojení pohledávek věřitelů a brzkému ukončení desítek exekucí,“ uvedl šéf úřadu Lukáš Jícha.

V nabídce jsou kromě všech druhů elektroniky a domácích spotřebičů tentokrát i šperky mimo jiné v podobě 25 jantarových náhrdelníků, do domácnosti si zde zase lze pořídit jedno ze čtyř desítek balení pánví. Ke koupi budou dokonce i „zbraně“ - například vzduchovka či airsoftová pistole, obě ve i ve variantě s optikou, dále také třeba teleskopický obušek.

Podrobnosti s kompletním seznamem dražených věcí a bližších údajů o nabízených autech včetně fotografií je možné najít na internetových stránkách úřadu.