Opilý řidič jel s kamionem v zatáčce příliš rychle, přejel do protisměru a tam...

Opilý řidič jel s kamionem v zatáčce příliš rychle, přejel do protisměru a tam se srazil s protijedoucím osobním autem. | foto: Policie ČR

Řidič vjel s kamionem do protisměru a narazil do auta, nadýchal 1,5 promile

  • 11
V policejní cele skončil ve čtvrtek řidič kamionu, který na Olomoucku způsobil dopravní nehodu. Ukázalo se totiž, že jel příliš rychle a především neměl za volant vůbec usednout, protože byl opilý.

Třicetiletý cizinec při řízení chyboval před půl jedenáctou na silnici mezi Dubem nad Moravou a Charváty.

„Při průjezdu pravotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně-technickému stavu vozovky a svým schopnostem a v důsledku toho přejel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním autem Kia Ceed, za jehož volantem seděla sedmačtyřicetiletá žena,“ popsala olomoucká policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Žena i řidič kamionu vyvázli bez zranění, kromě jejich vozů ale přišla k úhoně ještě poblíž se nacházející škodovka, kterou zasáhl do skla pátých dveří úlomek vymrštěný z tahače. Celkové škody jsou předběžně vyčísleny na 300 tisíc korun.

Všichni účastníci nehody se museli podrobit dechové zkoušce, která skončila u řidiče kamionu jako jediného pozitivním výsledkem ve výši 1,5 promile. Policisté ho proto zadrželi a nyní mu za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pokuta, zákaz řízení a v krajním případě až tři roky vězení.