Policie v rámci pátrání po lupiči, který přepadl poštu v Dolních Studénkách na...

Policie v rámci pátrání po lupiči, který přepadl poštu v Dolních Studénkách na Šumpersku, zveřejnili jeho identikit a žádají pomoc veřejnost. | foto: Petr Ježek/MF DNES, Policie ČR; koláž: iDNES.cz

Muž s pistolí vyloupil vesnickou poštu na Šumpersku, pomoci by mohli řidiči

  • 3
Kriminalisté ze Šumperska pátrají po mladém muži, který vyloupil poštu v obci Dolní Studénky. O pomoc požádali i veřejnost, mimo jiné řidiče, kteří v době loupeže vesnicí či okolím projížděli a mohli pachatele natočit na kameru.

Muž maskovaný kuklou vstoupil do budovy pošty v úterý před půl třetí odpoledne a poté si se zbraní v ruce vynutil od obsluhy více než dvacet tisíc korun. Následně z místa utekl.

Po oznámení na místo vyrazilo několik policejních hlídek a také psovodi se služebním psem, doposud se však policii lupiče vypátrat nepodařilo. Nyní vyšetřovatelé sestavili identikit pachatelovy pravděpodobné podoby sestavený z výpovědí svědků.

„Šlo zřejmě o muže ve věku kolem 25 let vysokého 175 až 180 centimetrů. Kriminalistům by při pátrání pomohly i záběry z palubních kamer vozů, které v daný den projížděly obcí po silnici vedoucí od Šumperku na Sudkov či opačným směrem, a to v době od druhé do třetí hodiny odpoledne,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Řidiči i případní další svědci mohou policisty kontaktovat prostřednictvím bezplatné linky 158.