Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: HZS Olomouckého kraje

Dělníka zavalil při práci v lese na Jesenicku traktor, našli ho už mrtvého

  • 0
K tragické události vyjížděli dopoledne záchranáři a policisté na Jesenicku. Dělníci našli v lese svého kolegu zavaleného traktorem, přivolaní lékaři už mu ale nemohli nijak pomoci.

Pětašedesátiletého muže zavalil traktor v lese poblíž obce Uhelná. Jeho kolegové na místo přivolali pomoc, hned jak to zjistili.

„Muž pod strojem už ovšem při příjezdu jesenické posádky nejevil známky života, neboť na místě ležel zatím neznámou dobu, a záchranáři už mu tak nemohli pomoci,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Pavel Vysloužil.

Nehodu už vyšetřuje policie. „Okolnostmi případu se nyní policisté zabývají,“ jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

V Olomouckém kraji vyjíždějí hasiči k podobným situacím několikrát do roka. Loni například zasahovaly mimo jiné v březnu jednotky z Prostějovska ve vojenském prostoru Březina u muže, kterého zavalil převrácený traktor, k němuž byl navíc připojen přívěs naložený dřevem (více čtěte zde).

V říjnu měl pak velké štěstí traktorista, který na Šumpersku se svým strojem a zapojenou naloženou vlečkou sjížděl ze svahu. Manévr totiž skončil tím, že vlečka traktor převrátila. Muž ale ze zničené kabiny vyvázl bez vážnějších následků (podrobnosti čtěte zde).