Dělník spadl na stavbě čističky z lešení a následoval pád do zhruba šestimetrové hloubky s dopadem na betonové dno budoucí nádrže. Hasiči ho museli vyprostit a odnést k vrtulníku.

Dělník spadl na stavbě čističky z lešení a následoval pád do zhruba šestimetrové hloubky s dopadem na betonové dno budoucí nádrže. Hasiči ho museli vyprostit a odnést k vrtulníku. | foto: HZS Olomouckého kraje

Dělník spadl na stavbě čističky, z šestimetrové výšky dopadl na beton

  • 1
Náročný zásah absolvovaly dopoledne dvě jednotky hasičů, které na Olomoucku zachraňovali dělníka na stavbě čističky odpadních vod. Ten se při pádu z lešení zřítil do šestimetrové hloubky, kde dopadl na betonové dno budoucí nádrže.

Profesionální hasiče ze stanice v Litovli a dobrovolnou jednotka z Loštic vyslalo operační středisko do Řimic, místní části Bílé Vody, osm minut před půl jedenáctou.

„Na místě v době příjezdu hasičů již zasahovala posádka vrtulníku zdravotnické záchranné služby. Hasiči asistovali při ošetření zraněného, jeho fixaci do vakuové dlahy a poté muže transportovali k vrtulníku,“ uvedl mluvčí krajského hasičského sboru Zdeněk Hošák.

Záchrana dělníka

„Transport byl velmi náročný, bylo totiž nutné překonat velký výškový rozdíl při vytahování z prohlubně a poté za maximální bezpečnosti dostat zraněného přes lešení mimo staveniště,“ dodal.

Krátce před polednem vrtulník záchranářů dopravil zraněného do olomoucké fakultní nemocnice.

„Utrpěl těžká poranění předloktí, hlavy a obličeje. Naši neurochirurgové ho budou akutně operovat. Jeho stav je vážný, ale momentálně není v přímém ohrožení života,“ shrnul krátce po patnácté hodině mluvčí nemocnice Egon Havrlant.