ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: ŘSD

Dálnici D1 mezi Kojetínem a Mořicemi uzavřelo několik nehod. Hrozí námraza

  • 4
Dnes ráno po osmé hodině uzavřeli policisté dálnici D1 v úseku mezi Kojetínem na Přerovsku a Mořicemi na Prostějovsku kvůli několika nehodám. Uzávěra skončila přibližně v 9:45. Některé úseky mohou být namrzlé, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic.

Podle dopravních informací policie se nehody obešly bez zranění.

Dálnice na trase Praha–Říkovice byla mezi exity Kojetín a Mořice uzavřena v 08:13. „Policie řešila několik dopravních nehod a některá místa, především mosty, mohou být namrzlá,“ uvedlo Ředitelství silnic a dálnic. Situaci na místě řešila správa silnic.

Havárii policisté řešili například na 242. kilometru, kde se střetla dvě osobní auta, nikdo nebyl zraněn. Policie také uvedla, že je v tomto úseku náledí. Podle dopravních informací pokrývá náledí také 247. kilometr, kde policie vyšetřovala další nehodu auta. I tam vozovku upravovali silničáři.

Na tvorbu ledovky kvůli namrzajícím srážkám upozorňovali i meteorologové. Silničáři ho hlásí například v okolí Lipníku nad Bečvou či Prostějova, na Šumpersku zase hustě sněží. Kvůli situaci na silnicích nabádají správci cest ke zvýšené opatrnosti.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,