Nahnutý sloup, do kterého narazil traktor, zastavil provoz na D35 u Olomouce. | foto: Policie ČR

Dálnice D35 je opět průjezdná. Do sloupu vedení narazil traktorista

  • 137
Neplánovaná uzavírka dálnice D35 na Olomoucku, která začala v pondělí, skončila. Tu podle dosavadních zjištění policie zavinil řidič traktoru. Údajně na poli narazil do sloupu vysokého napětí, který se nahnul a hrozí, že spadne.

„Podle dosavadního šetření najel jednadvacetiletý řidič traktoru na poli u dálnice do sloupu elektrického vedení. Traktor zůstal pod sloupem zaklíněný,“ uvedl olomoucký policejní mluvčí Libor Hejtman.

Traktorista se podle zjištění policie při práci na poli ohlédl dozadu a traktor mezitím narazil do sloupu. Řidič se při nehodě nezranil.

Policisté u něj provedli testy na alkohol a jiné návykové látky s negativními výsledky.

Ukázalo se, že náraz poškodil dva sloupy. Kvůli nepřízni počasí a dešti se práce na opravě sloupů zpozdily.

Práce na místě jsou technicky náročné, před odstřižením drátů elektrického vedení museli odborníci zajistit okolní stožáry. Energetici na místo v pondělí v noci stahovali potřebnou techniku, materiál a odborné zaměstnance ze specializované firmy, která se na podobné práce zaměřuje.

Škoda se předběžně odhaduje na tři miliony korun. Na traktoru vznikla škoda za půl milionu korun.

Neopatrný traktorista čelí podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti, za které mu hrozí až tři roky vězení.