(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Obnažený muž obtěžoval na cyklostezce seniorku. Volal, aby se dívala

  • 2
Policie na Přerovsku pátrá po muži, který se na jedné z cyklostezek obnažil před procházející seniorkou. Chtěl ji přimět, aby se na něj dívala, žena však utekla. Muž pak odjel autem.

Incident se stal ve středu v půl osmé ráno na cyklostezce mezi obcemi Brodek u Přerova a Luková. Muž ve věku do 35 let, střední postavy, asi 175 centimetrů vysoký a se světlými vlasy, jel podél stezky po silnici v octavii. Najednou zastavil, vystoupil a stoupl si ke keři.

„Rozhlédl se, stoupl si čelem ke keři a zády k cyklostezce, po níž směrem na Lukovou přicházela žena v seniorském věku. Dotyčný si vzápětí stáhl kalhoty. Obnažil se od pasu dolů až ke kolenům, otočil se k ženě a volal, aby se dívala,“ popisuje policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Seniorka se z místa snažila co nejrychleji odejít, přidala proto do kroku. Pachatel se za ní rozběhl. Po zhruba třech metrech však zastavil, vrátil se k autu a odjel směrem na Brodek u Přerova.

„Žena si neobvyklé chování neznámého muže nenechala pro sebe a událost nahlásila na policii. My jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin výtržnictví a po pachateli pátráme,“ dodává Zajícová.