U Olomouce se v úterý ráno při nehodě srazil nákladní vůz, sanitka a osobní auta. Zraněn byl i jeden z převážených pacientů. | foto: HZS Olomouckého kraje

U Olomouce se srazila tři auta včetně sanitky, zraněn byl i pacient

  • 1
Dopravní nehoda, při které se srazil nákladní vůz, sanitka a osobní auto zablokovala ráno u Olomouce silnici z Chomoutova do Štěpánova. V péči lékařů skončili dva lidé, jedním z nich byl sanitkou převážený pacient.

„Podle prvotních informací kolem půl osmé ráno dostalo osobní auto, které jelo ve směru od Pňovic, z prozatím přesně nezjištěných příčin smyk a střetlo se s protijedoucím nákladním vozem převážejícím makadam. To přejelo do protisměru a následovala srážka s projíždějící sanitkou dopravní zdravotní služby,“ popsala okolnosti olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

„Při nehodě byl zraněn řidič osobního auta a jeden z převážených pacientů,“ dodala.

Po ohlášení havárie vyjeli na místo kromě policistů a záchranné služby také profesionální a dobrovolné jednotky hasičů z Olomouce, Chomoutova a Bohuňovic.

Nehoda tří vozů

„Po příjezdu zjistili, že uvnitř osobního auta zůstal zaklíněný jeden člověk, kterého s pomocí techniky vyprostili a předali záchranné službě. Ta měla na místě i vrtulník. Kromě toho hasiči zajistili havarované vozy proti požáru a spolupracovali s policií při zadokumentování nehody,“ shrnula mluvčí krajského hasičského sboru Vladimíra Hacsiková.

Silnice musela být kvůli nehodě dočasně uzavřena, její okolnosti policisté nadále vyšetřují.

„Dechové zkoušky vyloučily jízdu pod vlivem alkoholu u řidiče nákladního vozu a dodávky, u řidiče osobního auta nemohla být vzhledem k jeho zranění provedena, a byl proto nařízen odběr krve v nemocnici,“ doplnila Urbánková.