ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Muž napadený sekáčkem po třech týdnech zemřel, útočník čin plánoval

  • 3
Z prvního letošního pokusu o vraždu v Olomouckém kraji se po necelém měsíci stal dokonaný trestný čin. Majitel domu, na kterého nájemník zaútočil sekáčkem na maso, totiž následkům zranění podlehl.

„Vyšetřovatel odboru obecné kriminality dnes změnil právní kvalifikaci případu z vraždy ve stadiu pokusu na vraždu. Napadený muž totiž v těchto dnech zemřel,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Devětadvacetiletému obviněnému, který je nyní ve vazbě, hrozí dvanáct až dvacet let vězení. Podle policistů totiž čin dopředu naplánoval. V minulosti už byl několikrát odsouzen, nicméně ani v jednom případě nešlo o násilný trestný čin.

Zda muž vysvětlil motiv brutálního útoku, policie nechtěla uvést. O čtyřicet let staršího majitele domu, v němž bydlel v nájmu, napadl v Bedihošti na Prostějovsku v sobotu 1. února brzy ráno.

„Oběti způsobil mnohačetná zranění hlavy a rukou bezprostředně ohrožující jeho život. Poté z místa utekl, policisté ho ale během krátké doby vypátrali a zadrželi,“ uvedl už dříve Hejtman.