ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Nájemník sekáčkem zaútočil na majitele domu, hrozí mu až dvacet let vězení

  • 5
Z pokusu o vraždu obvinili kriminalisté z Prostějovska nájemníka, který vážně zranil majitele domu. Stíhaný muž je recidivista a podle všeho útočil s rozmyslem.

Podle informací, které policie nyní zveřejnila, zaútočil devětadvacetiletý nájemník na o čtyřicet let staršího majitele domu v sobotu brzy ráno v obci Bedihošť.

„Při útoku použil sekáček na maso, kterým napadenému způsobil mnohačetná zranění hlavy a rukou bezprostředně ohrožující jeho život. Poté z místa utekl, policisté ho ale během krátké doby vypátrali a zadrželi,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Motiv útoku a veškeré další okolností případu kriminalisté v současné době zjišťují,“ dodal.

Muže, který byl podle Hejtmana v minulosti několikrát odsouzen, nicméně ani v jednom případě nešlo o násilný trestný čin, poslal v pondělí prostějovský okresní soud do vazby.

Za pokus o vraždu mu nyní hrozí dvanáct až dvacet let vězení, což ukazuje na to, že podle vyšetřovatelů čin provedl s rozmyslem nebo po předchozím uvážení.

V kraji je to první letošní případ vraždy nebo pokusu o ni, byť kriminalisté museli stejný zločin vyšetřovat hned od prvních hodin nového roku.

Krátce před silvestrovskou půlnocí totiž v Prostějově opilý muž po hádce zaútočil nožem na svou matku. Zraněná žena se ubránil a utekla k sousedům, její syn může jít za mříže až na osmnáct let.