Zbyněk Irgl

Zbyněk Irgl | foto: Jiří Seidl, MF DNES

KOMENTÁŘ: Krize vypadá jinak. Ale už aby se Moře uzdravil pan Střelec

  • 0
Nejlepší střelec olomouckých hokejistů Zbyněk Irgl marodí s třísly. „Snad budu osmého ledna na Brno fit,“ povídá zachumlaný v čepici na zimáku.

Kapitán a defenzivní jistota Martin Vyrůbalík teprve odložil berle. Na marodce jsou i Jan Káňa s Tomášem Dujsíkem. Do toho šikovný zadák Jakub Galvas plní reprezentační povinnosti na mistrovství světa dvacetiletých v Kanadě.

Olomouci se aspoň po dvanácti zápasech vrátil útočník Petr Kolouch. Byť si kohouti nestěžují a sympaticky obouchávají juniory Handla, Matiaška, Podlahu, Rutara nebo Hlaváče, Kolouch za všechny přiznává: „Už aby se Zbyňa Irgl vrátil. Citelně nám chybí.“

Hanáci se bez své hvězdy a lídra zase trápí v koncovce. Prohráli pětkrát v řadě, i když po poslední porážce 2:5 s Vítkovicemi trenér a šéf klubu Jan Tomajko rázně namítl: „My pětkrát neprohráli, byly tam dvě remízy, není to tak špatné.“

I se dvěma remízami se Mora propadla ze čtvrtého místa na osmé.

Ač je série nezdarů delší než na konci října před reprezentační pauzou, herní projev vybízí nejen Tomajka k tomu, aby zachoval klid.

Olomouc, která hrou mile překvapuje extraligu, si poučeně dál jede to svoje, nezatáhla ruční brzdu, sympaticky napadá, neklesá na mysli a odmítá povídačky o krizi.

„Nemyslím si, že by to byla krize. Herní projev je dobrý, ale něco tomu chybí,“ na chvíli se zamyslí brankář Jan Lukáš. Co asi...

Góly. „Tak,“ přikývne.

Měly by se vrátit s Irglem, ale nejde sázet jen na osmatřicetiletého bombarďáka. Tabulka je nesmírně nahuštěná, avšak pokud Olomouc neustoupí ani o krok, play off jí bude slušet.

„Jsme rádi za body, co vůbec máme. Tabulka je vyrovnaná a může se stát cokoliv. Musíme hrát do posledního kola a snažit se bodovat v každém zápase,“ nabádá Lukáš. S kolegou Konrádem tvoří kvalitní brankářskou dvojici.

I to dělá z kohoutů silného soka.