Samosběry jahod si najděte podle naší mapy. Desatero pro úspěšný lov
V tom, kdo jako první mávne pomyslným praporem a zahájí sezonu tuzemských jahod, se nejen v Česku...
V Katalánsku pálením oslavili jarní cibuli. Calcotada je obří grilovačka
Hugo Hromas je kočovný kuchař, který je známý svým osobitým stylem, humorem, a především přípravou...
Liší se hlavně vůní. Vánoční stromky z tuzemských plantáží si zamluvíte předem
Premium Křivoklátsko je nádherný kraj. Když však zamíříte do Šlovic, obce jen kousek západně od Roztok,...
Naháňka na divočáky je dobrodružství, na jednoho jsou potřeba i čtyři rány
Premium Zajímá vás, jak to vypadá na lovu? A proč je třeba snižovat stavy divokých prasat v našich lesích?...
Houby stročky soutěž krásy nevyhrají, ale v kuchyni chutnají famózně
Stroček je i přes nepříliš sympatický vzhled velmi cennou jedlou houbou. Skvěle se hodí na sušení....
Sezona nakládaček: připravíte si kvašáky nebo budete sterilovat?
Letos je úroda okurek trošku opožděná, ale jakmile se zahájí samosběry, je to známkou, že sezona...
Rané brambory si nepleťte s novými. Nikdy je neskladujte v lednici
Rané brambory jsou něco jiného než nové. Ty se na rozdíl od raných sklízejí v plné zralosti a jsou...
OBRAZEM: Sklizeň jahod má zpoždění, ale začalo se už sbírat i z pole
Sklizeň jahod je letos opožděná kvůli počasí o dva až tři týdny. Minulý týden se začalo sklízet ze...
Chřestová sezona začala, můžeme se těšit také na ředkvičky a salát
Zahájením chřestové sklizně začíná lokální zemědělská sezona a špičky asparágu signalizují, že za...
Udělali jsme si zabijačku netradičně v létě. Dobře jsme udělali
Tahle zabijačka se konala asi měsíc před druhou vlnou. To jsme si mysleli, že podzim bude sice...
Zabít hned? Rozhoduje rybník? Jak správně vybrat nejlepšího kapra
Premium Přinést domů na Štědrý den co možná nejkvalitnějšího kapra, aby večeře stála opravdu za to, není...