Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Anna Grosmanová

Anna Grosmanová

(zkratka autora: gro)

Reportérka zabývající se prvovýrobou a zemědělstvím, inženýrka kvality produkce na ČZU. Fotografka specializující se na agroreportáž a jídlo.

Samosběry jahod si najděte podle naší mapy. Desatero pro úspěšný lov

Samosběr je možností, jak zajistit úrodu jahod bez placených brigádníků.
9. června 2022

V tom, kdo jako první mávne pomyslným praporem a zahájí sezonu tuzemských jahod, se nejen v Česku...

V Katalánsku pálením oslavili jarní cibuli. Calcotada je obří grilovačka

Jarní cibulka se rychle ogriluje. Spálená vrstva se oloupe a zůstane jenom...
2. března 2022

Hugo Hromas je kočovný kuchař, který je známý svým osobitým stylem, humorem, a především přípravou...

Liší se hlavně vůní. Vánoční stromky z tuzemských plantáží si zamluvíte předem

Václav Beneš zná všechny stromky na své plantáži.
16. prosince 2021

Premium Křivoklátsko je nádherný kraj. Když však zamíříte do Šlovic, obce jen kousek západně od Roztok,...

Naháňka na divočáky je dobrodružství, na jednoho jsou potřeba i čtyři rány

Honci a střelci se zahalili alespoň do kousku oranžového oblečení – šálu,...
26. listopadu 2021

Premium Zajímá vás, jak to vypadá na lovu? A proč je třeba snižovat stavy divokých prasat v našich lesích?...

Houby stročky soutěž krásy nevyhrají, ale v kuchyni chutnají famózně

Stroček trubkovitý (Craterellus cornucopioides)
26. srpna 2021

Stroček je i přes nepříliš sympatický vzhled velmi cennou jedlou houbou. Skvěle se hodí na sušení....

Sezona nakládaček: připravíte si kvašáky nebo budete sterilovat?

Okurky před nakládáním pečlivě vydrhněte vodou.
23. července 2021

Letos je úroda okurek trošku opožděná, ale jakmile se zahájí samosběry, je to známkou, že sezona...

Rané brambory si nepleťte s novými. Nikdy je neskladujte v lednici

Celý rok očekávané rané brambory
7. července 2021

Rané brambory jsou něco jiného než nové. Ty se na rozdíl od raných sklízejí v plné zralosti a jsou...

OBRAZEM: Sklizeň jahod má zpoždění, ale začalo se už sbírat i z pole

Sklizeň jahod je letos opožděná kvůli počasí o dva až tři týdny. Minulý týden...
11. června 2021

Sklizeň jahod je letos opožděná kvůli počasí o dva až tři týdny. Minulý týden se začalo sklízet ze...

Chřestová sezona začala, můžeme se těšit také na ředkvičky a salát

21. dubna 2021

Zahájením chřestové sklizně začíná lokální zemědělská sezona a špičky asparágu signalizují, že za...

Udělali jsme si zabijačku netradičně v létě. Dobře jsme udělali

16. února 2021

Tahle zabijačka se konala asi měsíc před druhou vlnou. To jsme si mysleli, že podzim bude sice...

Zabít hned? Rozhoduje rybník? Jak správně vybrat nejlepšího kapra

17. prosince 2020

Premium Přinést domů na Štědrý den co možná nejkvalitnějšího kapra, aby večeře stála opravdu za to, není...