Pátek 21. února 2020, svátek má Lenka
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 21. února 2020 Lenka

Diskuse k článku

Klávesnice je návyková a vzbuzuje pozornost. Recenze BlackBerry Key2

Už loňský model BlackBerry KeyOne byl smartphonem bez jakékoli konkurence na trhu. Teď přichází nástupce Key2, který má stejnou koncepci, ale je ve všech ohledech vyladěný a o kousek lepší. Na papíře nevypadá posun dramaticky, ale v praxi je Key2 perfektní smartphone, který je doslova návykový.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J71a23n 55Z36e16m89a69n 6256106127865

Hub na Androidu je oproti BBHubu na BBq10 hodně slabý odvar(tedy alespoň ze začátku, pak díky nepodpoře 3rd stran to už taky nebylo ono), nicméně si nějak nedokáži představit jak bych na mém prvním Androidím(KeyOne) telefonu bez alespoň tohoto Hubu fungoval - Android je hroznej zmatek:)

Nevýhoda forMe je qwerty klávesnice, páč na telefonu píšu víc než na počítači, tak se mi to pak na compu motá - tím víc, když ještě kvůli programování musím přepínat do anglické klávesnice.

Fajn App je Dtek - doufám, že jde o víc než jen pocit, že se káždé aplikaci dají nastavit práva na/proti šmírování.

Takže za mě je telefon celkem ok, q10 byl násobně lepší na ovládání, ale je to prostě mrtvola:(

+2/0
16.9.2018 8:44

L26u11k44á91š 70K73l56í51m21a 2395783107515

Jen takova hnidopisska poznamka... 'Qwerty klavesnice' neni synonymum pro slova 'hardwarova klavesnice' nebo 'fyzicka klavesnice'. Qwerty a Qwertz je rozestaveni symbolu na klavesnici (proste jestli je vedle pismene T zetko nebo ypsilon). Vim, ze to tu vsichni vedi, ale prijde mi, ze recenzet pouziva spojeni Qwerty klavesnice prave pro oznaceni fyzicke klavesnice... :) Ale jak rikam, je to hnidopisska poznamka.

+4/0
15.9.2018 14:39

M52a95r83e25k 58S51y28s22e96l 2561642466506

Tak ona může být hardware klávesnice jako na starých telefonech. Ale jinak máte vlastně pravdu :)

0/0
15.9.2018 20:18

T84o70m69a90s 18R69e87i24t84m15a37i94e80r 6188602472

Mám červený passport... Nové BB mě láká, ale právě ten OS mě dost děsí. BB k práci potřebuji a stejně jiná cesta nebude než si Key2 koupit. PS: mám i iPhone kdy by mě chtěl někdo hejtovat :)

+2/0
15.9.2018 13:00

P51e80t71r 71Č12e39r31m74á21k 9728815899880

Myslím že droidím hejterům jste zamával červeným hadrem ;-D Přiznat že máte jabko a naopak vás tak jako většinu ostružiňáků děsí droid, a to vše v jednom příspěvku je moc! ;-D

+3/0
15.9.2018 13:06

M68a46r97e50k 85S12y85s59e13l 2681892846656

Myslím, že se bát nemusíte, není to OS10, ale funguje jim to dobře. Sám mám teda Motion, tak nevím jak klávesnice...

0/0
15.9.2018 20:20

L47e67n88k43a 49M90a79j69o26r84o92v43á 4200620951584

Přesně něco takového bych chtěla. Jestli je možnost QWERZ, určitě pořizuji :-) Nemožnost psát poslepu mě štve. Ale na to y nahoře si zvykat nehodlám... no uvidíme. :-)

+1/0
15.9.2018 12:52

M28i36c79h98a55l 48Z16i86k18m78u31n10d 3448827895857

Qwertz samozrejme je - zde si muzete vybrat dle Vasi volby barvy, typu klavesnice a zda dualsim verzi dle skladove dostupnosti se muze menit. https://eustore.blackberrymobile.com/eu/blackberry-keytwo.html/

0/0
15.9.2018 13:25

L15e63n71k42a 40M70a80j11o30r72o82v52á 4630390321164

Vaše google-fu je mocnější než mé ;-D

(Dobře, to není vysoká laťka :-)) Díky, skouknu :-)

+1/0
17.9.2018 10:03

Z37d41e76n88ě90k 39W26o41l80f 9791640287905

Poslední Blackberry byl Passport.

+2/−1
15.9.2018 12:46

K45a85m35i98l 86S79w48i30a64t86e47k 2343595363727

Cena otřes, naprosto bez šance na nějaký větší úspěch. Ale pro nostalgické BB uživatele, proč ne?

+2/−1
15.9.2018 12:12

P94e52t57r 85Č71e93r67m66á92k 9988555889320

Paradoxně právě nostalgičtí uživatelé BB se tomu vyhýbají jak čert kříži...

+3/−1
15.9.2018 12:34

P90e61t75r 52S88c64h43ö47n 7823656822893

Amen!

0/0
17.9.2018 9:38

J12i51ř50í 93K51l39e64j66n31a 2877328936927

a co teprve microfon;-D

0/0
15.9.2018 11:46

P34e33t77r 92Č35e52r97m57á57k 9678885439570

Bohužel jen další do řady BB s droidem. Pro většinu zákazníků droidů je to nezajímavé a drahé, pro původní firemní klientelu BB díky droidu absolutně nepřijatelné. Škoda no, přitom nápad to má.

+3/−1
15.9.2018 9:27

J69o25s88e88f 38Z68d66r82á30h52a73l 2250630441888

Měl jsem BlackBerry Z3 s původním systémem, teď mám už 2 roky BlackBerry D50 s Androidem a rozhodně se mi po tom starém nestýská. Je to jen o úhlu pohledu...

+2/0
15.9.2018 10:07

P67e43t67r 67Č82e28r65m85á50k 9218405679350

To není o stýskání ale o podstatě, proto je někdejší klientela dávno u konkurence a BB teď sbírá soukromé uživatele napříč trhem a moc jim to nejde - především díky výše uvedeným důvodům.

+1/0
15.9.2018 10:22

J41o44s61e16f 45Z80d23r75á77h91a29l 2640210711808

A na jakých platformách tedy dle Vás jede ta bývalá firemní klientela? IOS nebo Android. U nás ve firmě třeba zatím Android. Takže není problém v Androidu, ale v předražených BlackBerries. HW klávesnicí si klientelu zpět za tyhle ceny nepřitáhnou. Měli by hodně slevit-tím si opět vytvořit jakous-takous zákaznickou základnu a pak můžou opět postupně zdražovat. Jinak už není BlackBerry ničím zajímavé - snad jen ten HUB...

0/−1
15.9.2018 10:29

P58e62t38r 90Č63e40r23m89á98k 9168255919820

Bývalá firemní klientela BB jede dnes v drtivé většině na iosu (pozor neplést s tím že jiná firemní klientela používá i android), a problém je právě v droidu - pro specifickou klientelu BB to je z podstaty nepřijatelné a nefunkční řešení, a pro tu obecnou klientelu to zase nedává moc smysl protože poptávka po hw klávesnici skutečně není velká a hub je jen sw funkce.

+2/0
15.9.2018 12:33

O74n77d57ř70e42j 35Z47e67m46a37n 5430504678219

A v tom adnroidu je problém v čem? Jak vy vite, odkud víte co používají?

+1/−1
15.9.2018 12:48

P74e24t12r 56Č20e47r16m33á22k 9298765379220

V androidu jako takovém, těžko si představit větší rozdíl, klientela BB vesměs požadovala businesově funkční, s firemní infrastrukturou provázaný a výborně zabezpečenylsystém. To prostě android nikdy na této úrovni není schopen nabídnout (což není výtka, má zase mnoho jiných devíz které oceňují kvanta soukromých uživatelů a nebo i část jinak zaměřených firemních zákazníků, je to jen konstatování faktů).

Kam se která klientela “stěhuje” jsou pak základní marketingová data R^

+3/0
15.9.2018 13:01

O51n44d55ř90e53j 97Z47e97m29a30n 5850394728139

Ještě jednou, odkud to víte? Tím jsem vás žádal o nějaký odkaz...

"businesově funkční, s firemní infrastrukturou provázaný a výborně zabezpečenylsystém. To prostě android nikdy na této úrovni není schopen nabídnout"

Business ně funkční? To je proboha co8-o

S firemní infrastrukturou provázaný? A to co si pod tím mám představit, on je takový jakýkoliv mobil v okamžiku kdy se pořídí?

A povíte ještě tu pohádku o nezabezpečeném androidu? Víte ikdyž máte něco s ios, tak rozumná firma tam nainstalujte bezpečnostní software od BB, stejně jako to dělá u těch s androidem.

+1/0
15.9.2018 13:11

P44e31t28r 86Č33e51r64m97á86k 9528945769840

Ještě jednou - základní marketingová data ;-) Konkrétní data si musíte najít sám, to není žádný odkaz na googlu ale poměrně citlivá data od kterých se odvíjí rozhodování a ekonomické výsledky firem.

Co je businesově funkční je vcelku jasné - je to telefon svojí koncepcí a funkčností zaměření na požadavky firemních klientel, tedy především co se týče propojenosti systémů, jejich stability, zabezpečení komunikace, vycizelovanost konkrétních funkcí atd.

Aby mohl být telefon plně provázaných s firemní infrastrukturou tak pochopitelně takový musí být už v okamžiku koupě, to je jako koupit si kiu a pak se divít že nemůžete využívat služeb servisního partnera škoda odkud máte jinak zbytek fleetu ;-)

O nezabezpečném droidu tu pak nikdo nemluvil, pouze jsem zkonstatoval že klientela BB vyžadovala a vyžaduje vyšší úroveň zabezpečení než je schopen droid nabídnout. Toť celé R^

+2/0
15.9.2018 13:23

O58n62d57ř80e42j 29Z82e13m22a54n 5820454128699

Já se nestačím divit, zvlášť to "Aby mohl být telefon plně provázaných s firemní infrastrukturou tak pochopitelně takový musí být už v okamžiku koupě" mě dostalo ;-D a to nemluvě o tom falešném argumentu co následoval :-), vy jste hodně zábavný.

0/0
15.9.2018 13:40

P91e54t37r 71Č83e16r13m84á15k 9348955349720

Především přesný, těší mě že už nejste schopen vyplodit nic věcného a začítate pouze trolit v osobní rovině - což je mě putna a na realitě to nic nezmění ;-)R^

+2/0
15.9.2018 13:44

O23n63d91ř59e23j 68Z48e84m49a47n 5860654558689

Klidně si dál pište nesmysly jako "Aby mohl být telefon plně provázaných s firemní infrastrukturou tak pochopitelně takový musí být už v okamžiku koupě" když vás to baví. Jen tím prokazuje své mylné představy.

0/0
15.9.2018 18:19

P90e88t47r 81S83c62h59ö19n 7693256682873

Vy asi nemáte tušení jak fungovala firemní BlackBerry infrastruktura, co? BIS a BES služby. V okamžiku kdy jste koupil BlackBerry telefon tak jste ho mohl zapojit do firemní infrastruktury s tím, že na něm po aktivaci bylo všechno už nakonfigurované, nejen pro konkrétní firemní potřeby - aplikace, kontakty, práva atd... ale dokonce už pro konkrétního uživatele.

+1/0
17.9.2018 9:58

R73o10b53i38n 61Ž56i69ž15k29a 2218614416246

A iOS tohle umí ?

+1/0
17.9.2018 12:45

O95n27d30ř53e66j 71Z25e24m25a23n 5460324498429

Přesně, proč tady asi neustále píšu o instalaci softwaru od BlackBerry a přitom nerozlišuji jestli na Android či iOS :-)

Ale někteří to ne a ne pochopit.

0/0
17.9.2018 18:05

P73e62t53r 48Č33e71r48m68á94k 9558865899270

Protože BB není žádný sw který by se někam doinstalovával jako nějaká aplikace! To že si někdo do droida nacpal hub, a nalepil licenčně koupené logo BB nemá nic společnéno s BB firemním řešením. ;-)

+1/0
17.9.2018 20:32

P59e36t57r 39S57c33h85ö65n 7423156522973

Ne neumí. Pro iOS a Android neexistuji BIS a BES služby a BIS a BES infrastruktura. Ty za zanikly spolu s BB OS.

+1/0
19.9.2018 20:39

O98n53d72ř60e62j 30Z87e29m81a17n 5610804878899

Konkrétního uživatele a jeho práva tam nastavují lidé, co to mají v té příslušné organizaci na starost, kteří ho společně s tímto zavedou iinformace o něm, tomto telefonu i do jejich sítě.

To, co jste napsal, jde proti bezpečnostním zásadám.

0/0
17.9.2018 18:37

P91e54t10r 71S42c62h49ö21n 7883656852653

Ano. Takže jak jsem si myslel - o tom jak fungovaly BIS a BES služby víte houby.

+1/0
19.9.2018 20:36

P46e82t10r 67Č19e54r48m78á97k 9878165749660

Tak to že vy nerozumíte vcelku jednoduchým termínům je vcelku jen váš problém, podstatné je že to tak je R^

0/0
17.9.2018 20:25

M67a18r19e96k 55S69y49s64e77l 2841932986526

Možná bude dobré použít Google a zjistit si, co je vlastně BlackBerry za firmu a co nabízí. Možná potom nebudete za rádoby chytrého... ;)

+2/0
15.9.2018 13:49

O13n86d20ř86e86j 93Z48e83m15a28n 5240964178419

Vím co to je za firmu a co nabízí...

0/0
15.9.2018 18:12

M18a90r13e48k 35S14y74s54e39l 2231422956466

Možná ano, ale nevyjadrujete se tak.

+2/0
15.9.2018 20:22

O10n45d60ř87e10j 25Z16e66m37a90n 5210934668909

Kde píšu něco proti té firmě, něco proti tomu co nabízí? Vždyť dokonce píšu, že pokud někdo chce mít lepší zabezpečení než nabízí systém který má ve svém smartphonu, že si má nainstalovat bezpečnostní software od BlackBerry.

0/0
15.9.2018 20:29

P61e48t92r 22Č89e23r60m57á60k 9388585899340

Nejde o to že byste psal něco proti firmě, ale o to že vůbec netušíte co vlastně dělá. To není nějaký sw který si někam nainstalujete jako aplikaci nebo nástavbu ;-)

0/0
17.9.2018 20:29

V96e73r73o76n90i49k92a 13E32x26n28e97r90o49v13á 2266781197819

Vyplatí se počkat, až začne mechanickou klávesnici dělat Honor, Xiaomi, Huawei...

+1/−3
15.9.2018 11:58

M44a51r35e60k 27S33y29s44e87l 2491162116976

Když dva dělají totéž, není to totéž.

+3/0
15.9.2018 14:33

S74t27a42n92i59s10l70a10v 62K67r45e29j94c30a49r 6197446783504

Otázkou může být i to, co vede firmy prodávat licence a výrobu Čínanům ? Za Brežněva to dělal SSSR, dnes ho nahradila Čína, a nevede si špatně. Jen mne mrzí, že na tom není podobně i ČR. Pokud Black Berry ale i Aplle přepouští výrobu svých výrobků Číně, za nemalé peníze, musí to být pro obě strany výhodné. Proč tyto firmy nemají důvěru ve středoevropské postsocialistické státy když např. Hisense i Panasonic či Foxtronn to už vyzkoušeli a vydělávají!

0/0
15.9.2018 19:28

M56a24r48e98k 45S55y49s57e55l 2611532966306

V případě BlackBerry to bylo proto, že prostě na svém vlastním SW a HW nedokázali vydělat. Bohužel, protože udělat to uměli opravdu dobře. Ale mobilní divize pro ně nebyla zase tak zásadní, tak se jí vzdali. Pro ně očividně dobrý krok, pro fanoušky neštěstí. Dnes už to není to pravé BlackBerry, ale Android mají optimalizovaný opravdu dobře, své služby v něm mají zapasovane též celkem pouzitelne, jen ta dokonalá ergonomie systému OS10 tomu trochu chybí, i když to není tak katastrofální.

Proč to tak dělají ostatní firmy? Kvůli penězům, samozřejmě. Ty co vydělávají u nás dostávají od státu nemalé pobídky, které vyrovnají vyšší cenu práce.

+1/0
15.9.2018 20:13

J27a53n 79J58e56l53í26n17e19k 3280761152151

Důležité je, a je to i v recenzi naznačeno, tento telefon není určen pro hraní her, dělání pozérských gest, ale pro práci a tak k němu chce přistupovat. A na trhu jsem nenašel žádný lepší pracovní (manažerský) telefon. Přemýšlím nad přechodem z KeyOne do Key2, ale ze všech recenzí mi stále vychází, že je to +- zbytečné, protože už KeyOne byla prostě povedená (tlačítko pro vypnutí na levé straně neřeším, protože se telefon sám po 15sec zhasne - nastaveno a zapnutí je automaticky při odemknutí přes mezerník - čtečku otisku). A s klávesnicí je to naprosto výborně vystiženo, pokud nepotřebuji do služební VPNky, pak notebook moc už nevytahuji.

+6/−1
15.9.2018 9:16

M65i95c83h19a10l 19Z97i59k86m59u75n81d 3858537125537

Take si pockam az na model pristiho roku. Potrebu letosniho upgradu z KEYone nespatruji

0/0
15.9.2018 10:55

O19n55d65ř46e28j 75Z24e71m92a65n 5270704418379

Co je pracovní telefon? Co je manažerský telefon? Proč by tohle pro účely pracovního či manažerského telefonu mělo být to nejlepší? Kvůli té klávesnice? Nebo kvůli nějakému softwaru co tam je?

0/0
15.9.2018 11:11

J47a42n 92J79e59l65í48n55e52k 3550471432671

Pracovní telefon je pro každého něco jiného, proto jsem tam dodal manažerský, protože si moc dobře nedokážu představit dřevorubce, jak s tím při kácení zápasí, ten potřebuje telefon odolný proti vodě, prachu, blátu apod. Manažerský je bráno pro člověka, který denně vybaví přes 20 mailů, k tomu 5 schůzek a navrch přisadí 30 telefonátů, kdy kromě toho aby řekl své partnerce/partnerovi, že půjdou do kina/večeři/sexovat, vyřeší i další posun firmy či ji přivede do pokladny 1mil apod. A ano ta HW klávesnice je jedním z benefitů a důvodů, bezpečný software beru jako samozřejmost v dané kategorii telefonů.

+1/0
15.9.2018 12:26

O77n97d72ř13e50j 71Z97e62m62a39n 5860384518349

A ta klávesnice je v tom v čem lepší? A on nemá kancelář kde má PC či notebook? A v jaké kategorii? Ono ten systém má rozdílné zabezpečení podle nějakých kategorií?

Základním bezpečnostním prvkem je chování uživatele, který by měl dodržovat jistá pravidla co může a co nemůže s tím mobilem dělat, k čemu ho může či nemůže používat. Software je až potom a ten se dá vylepšit nainstalováním různých bezpečnostních aplikací, třeba od BB.

0/−1
15.9.2018 12:46

J90a53n 81J47e65l32í49n26e81k 3110351862621

Právě ze věčně netráví čas v kanceláři a opravdu tahat notebook stále při sobě není zn.ideal. Systém obecně by měl být zabezpečen = neměl by o Vás sbírat a odesílat data někam, kam jste Vy nesouhlasil, dal by měl být uzavřený, aby jakákoliv jeho kompromitace znamenala smazání všech dat, která jsou šifrovaná atd. Neplaťte si bezpečnost uživatele se zabezpečením systému, to jsou 2 naprosto odlišné věci. Stejně tak bezpečné chování uživatele vs. bezpečnostní pravidla systému.

0/0
15.9.2018 13:44

O97n66d10ř28e13j 59Z97e25m98a89n 5240554728789

Kde píšu něco o bezpečnosti uživatele proboha! 8-o

Píšu o zásadách, které by ten uživatel měl dodržovat, aby firemní data byla v bezpečí.

Kromě toho mícháte jablka s hruškami když píšete to s odesíláním nějakých dat.

0/0
15.9.2018 18:16

Premium

Trend u rozvodů: čím dál více dětí končí ve střídavé péči

Neustálé pendlování mezi dvěma domácnostmi dětem škodí, varují odborníci. Ve střídavé péči je v Česku stále více dětí....

Premium

Jak se falšuje maso. Šunku bez „éček“ by nikdo nekoupil, říká odborník

Podvody s potravinami jsou staré jako lidstvo samo. Jen se postupně změnily metody. „Za záměnu hovězího masa za koňské...

Premium

Karlův most je jen most, stěžují si turisté. Kritika nešetří ani další památky

Do Česka loni přijel rekordní počet turistů. Památky si u nich leckdy vysloužily i bizarní recenze na internetu,...

Najdete na iDNES.cz