Úspěšný koncept SushiPoint míří do velkých měst v ČR

  8:00
„Ve všech bistrech v pasážích obchodních center dostanete vždy prvotřídní kvalitu jako v nejlepší sushi restauraci,“ říká Lukáš Fencl, který spolu se svým společníkem Romanem Hamoudem provozuje koncept Sushi Point v největších pražských obchodních centrech.

V Sushi Pointech se jídlo připravuje jen z čerstvých surovin přímo před zraky zákazníků. | foto: Archiv Lukáše Fencla

Nejprve jste nastartovali úspěšný byznys v pražských obchoďácích se stánky s expresním servisem iPhonů, a nyní jste se pustili do gastra. Prozraďte, co vás k tomu vedlo?
Dlouho a často jsme se rozhlíželi po něčem, co nás bude nejen živit, ale i naplňovat a po čem lidé touží. Snažili jsme se rozložit rizika v podnikání. Sushi Pointy jsme měli v hlavě již několik let a těsně před otevřením prvního Sushi Point bistra v Praze nás zasáhl covid a museli jsme, než se stabilizoval trh, ještě nějakou chvilku počkat.

Celý magazín

tit

V čem je váš koncept Sushi Point unikátní?
Sushi zná snad každý, ale naším cílem bylo dát sushi velice kvalitní podpis na již rozvinutém trhu. Chtěli jsme dělat sushi z těch nejlepších surovin, které se dají sehnat. Na cestách v zahraničí se nám velice líbil koncept kuchyní, které jsou otevřené a transparentní k zákazníkům. Proto jsme vymysleli sushi bistra v obchodních centrech, kde se sushi vyrábí jen z čerstvých surovin přímo před zraky návštěvníků a našich zákazníků. Dbáme na kvalitu surovin, ale i výroby a vybíráme jen ty nejlepší sushi specialisty a specialistky.

Základem sushi je rýže, Japonci ale její vývoz omezují, a tak bývá často nahrazována zejména italskou, španělskou či kalifornskou. Jakou používáte vy?
Naše speciální sushi rýže pochází z Kalifornie a je součástí naší know-how receptury. Čerstvé mořské ryby nám poskytují místní ověření dodavatelé.

A další suroviny? Odkud ty berete?
Je velice těžké sehnat kvalitní zralé avokádo, mango nebo dokonce krevety. Po těch letech, co je Sushi Point na českém trhu, nám jsou již nyní nabízeny jen kvalitní suroviny – od trvanlivých až po čerstvé k okamžité spotřebě.

Jak se pozná opravdu dobré sushi od toho průměrného? A jak by se mělo sushi správně jíst? Řada lidí má s hůlkami problém...
Každý zákazník má jiné chutě, my jsme sestavili sushi menu, které svojí velice pestrou kombinací chutí je mezi zákazníky tak oblíbené, že k nám na sushi jezdí lidé z různých koutů Češka. Sushi nám také naši delivery partneři po hlavním městě rozvážejí.

Plánujete se nějak dál rozvíjet? Děláte třeba rauty, večírky, které obohatí gastro?
Nyní jsme před velkým rozhodnutím – oslovila nás jedna z největších leteckých společností na světě a požádala nás o spolupráci. Dále se rozvíjet určitě budeme, ale své partnery si velice pečlivě vybíráme. Sushi Point je naše vizitka a chceme dělat prvotřídní kvalitu nikoliv kvantitu za každou cenu. Rauty a večírky děláme velice rádi na objednávku. Náš největší raut byl v září 2023, kde vyrábělo jedenáct kuchařů ze Sushi Point live sushi na jednom večírku, právě pro zmiňovanou leteckou společnost.

Zakladatelé Roman Hamoud a Lukáš Fencl

Kde všude vaše sushi bistra najdeme? Pouze v Praze, nebo i na dalších místech republiky?
Naše bistra najdete v největších pražských obchodních centrech, jako je třeba Westfield Chodov, Obchodní centrum Nový Smíchov, Centrum Černý Most nebo Metropole Zličín. Na všech bistrech v pasážích obchodních center dostanete vždy prvotřídní kvalitu.

Bude se jejich počet dále rozrůstat? Třeba formou franšíz? A dokážete ve všech, aby měli stejně vysokou kvalitu?
Jak jsem zmínil, své partnery si pečlivě vybíráme, tak jako naše suroviny. Zájemců o franšízu je docela hodně a s některými nyní řešíme už vhodná místa v České republice, Polsku, Slovensku a Maďarsku. Prodej naší franšízy zahrnuje pravidelné zaškolení, pomoc s výběrem vhodného místa i výběr zaměstnanců. Našim novým vhodným franšízantům nabízíme plný servis bussines na klíč. Sushi Point rodina se již brzo rozroste o několik nových míst v České republice. Budeme rádi, když další zájemci budou šířit tento velice úspěšný projekt po celé Evropě. Máme propracovaný know-how plán, aby sushi bylo stejně kvalitní jak v metropoli, tak i na jiných místech.

Témata: Rozhovory, bistro

Krmítko v americkém Ohiu

Nejčtenější

Kotek na své farmě honí hodně zajíců najednou. Průšvihy si ho vychutnají

Farma Votky Kotka, 4. díl

Ne, nechcete slyšet, že jste do odvodňovacích kanálů položili trubky bez drenážních otvorů. Ani to, že vám z lomu místo 300 tun písku navezli stejné množství materiálu s ostrými kamínky, do kterého...

Osmero nejchutnějších hub. Určitě je znáte a poslední úlovky máte v mobilu

8 nejchutnějších hub

Také máte takovou radost, když v lese narazíte na rodinu hříbků? Na to člověk rád vzpomíná i po sezoně. A zdaleka nemusí jít jen o ně, za pozornost stojí celá řada dalších druhů – redakce Tiny pro...

KVÍZ: Kuskus, durum, kroupy. Jak se vyznáte v obilovinách a moukách?

ilustrační snímek

Bez obilovin se náš jídelníček neobejde. Ať už pečete chleba, vaříte knedlíky, anebo dáte přednost pro nás exotičtějším surovinám, jako je quinoa nebo durum. Každopádně většinou patří do stejné...

KVÍZ: Růžový panter nebo Srdce oceánu: Jak dobře znáte slavné filmové diamanty?

Diamant Sancy byl údajně nalezen v žaludku mrtvého muže.

Filmové dějiny jsou plné drahokamů – skutečných i fiktivních. Ověřte si, jak se vyznáte v nejslavnějších „diamantových“ scénách, postavách a titulech. Soutěžit o voucher na Chytrý Kvíz můžete do 20....

Za kobrami do haďárny k Budějovicím. Mají tu největší evropskou sbírku

Kobra quinejská je unikátní druh, popsaný teprve v roce 2018. Dvorská zoo je...

Představte si, že na jednom místě v Česku můžete vidět dvacítku druhů kober, včetně kobry královské. A legendární mambu černou jako bonus k tomu. Stačí zajet do Dvorce v jižních Čechách, jen 15...

Co dělat s věcmi po babičce? Můžete je darovat nebo uložit do skladových boxů

Ve spolupráci
Re-use zařízení v Hranicích funguje už téměř tři roky, měsíčně do něj zavítá...

Člověk se nerad vzdává vzpomínek na své blízké, jenže městské byty nejsou nafukovací. Přitom se nabízí spousta možností, jak památky uchovat pro budoucí generace, případně jim vdechnout nový život....

19. listopadu 2025

Houby sytí i léčí, sloužily šamanům. Také otrávily krále či Napoleonův pluk

Ať žijí houby

Lidstvo provázejí po staletí a posedlí jimi jsme i my dnes. Češi jsou zřejmě nejvášnivějšími houbaři na světě, to je všeobecně známo, na houbách si i rádi pochutnáváme. Využívají se také k léčení....

19. listopadu 2025

ANKETA: Vyberte výherce rybářského prutu. Zhodnoťte nejlepší rybářské zážitky

Soutěž
Radek Filip s okounem o délce 46 cm a hmotnosti 1,8 kg

Zhruba od poloviny září mohli rybáři posílat příspěvky do soutěže Můj nejlepší úlovek, v níž se soutěží o tři luxusní pruty. Nyní máte možnost hlasovat, který příběh si výhru zaslouží.

19. listopadu 2025

Čeští musheři vybojovali na MS na dostihovém závodišti 30 medailí, 13 zlatých

MS ICF Pardubice 2025, mushering, letní disciplíny, 13x zlato pro ČR

V místech, kde se nedávno běžela Velká pardubická, se druhý listopadový víkend utkala světová špička rychlých běžců a jezdců s rychlými psy o titul mistra světa v individuálních musherských...

18. listopadu 2025

KVÍZ: Kuskus, durum, kroupy. Jak se vyznáte v obilovinách a moukách?

ilustrační snímek

Bez obilovin se náš jídelníček neobejde. Ať už pečete chleba, vaříte knedlíky, anebo dáte přednost pro nás exotičtějším surovinám, jako je quinoa nebo durum. Každopádně většinou patří do stejné...

vydáno 18. listopadu 2025

Příběh biofarmy, kde nic není zbytečné a všechno má svůj důvod

Ve spolupráci
EKOFARMA Jaroslav Netík

Na první pohled možná nenápadná farma. Ale když se zaposloucháte do jejího příběhu, zjistíte, že je to místo, kde má každý krok smysl. Na biofarmě, která dnes obhospodařuje 42 hektarů půdy, se...

17. listopadu 2025

Kradli vám drzí rackové na dovolené jídlo? Experiment zjistil, jak na ně

Rackové se přirozeně stahují tam, kde tuší možnost obživy.

Není nic horšího než zkažený výlet k moři, když vám drzý racek ukradne hranolky. Zatímco odborníci dosud navrhovali složité taktiky, jako je udržování očního kontaktu nebo nošení pruhovaných oděvů,...

17. listopadu 2025

Připravte zahradní jezírko na zimu. Ochraňte ryby i techniku

Jezírko na koupání

S příchodem chladných dní není radno zapomenout na zahradní jezírko. Přinášíme postup zazimování pro mělké plastové jezírko i velkolepé koupací jezírko s rybami. Jaké jsou osvědčené tipy a jakým...

16. listopadu 2025

Ztracený obr a triumfální úlovek. Kouzlo lovu okounů, které přebíjí i sumce

Soutěž
36centimetrový okoun Františka Šonky

Poslední příspěvek v soutěži Můj nejlepší rybářský úlovek, který publikujeme, poslal František Šonka. Tento den na vodě přinesl nejen silné souboje s krásnými okouny, ale také cenné rybářské lekce o...

16. listopadu 2025

Kotek na své farmě honí hodně zajíců najednou. Průšvihy si ho vychutnají

Farma Votky Kotka, 4. díl

Ne, nechcete slyšet, že jste do odvodňovacích kanálů položili trubky bez drenážních otvorů. Ani to, že vám z lomu místo 300 tun písku navezli stejné množství materiálu s ostrými kamínky, do kterého...

15. listopadu 2025

Maminky rozhodly! Tohle jsou nejlepší porodnice v Česku pro rok 2025
Maminky rozhodly! Tohle jsou nejlepší porodnice v Česku pro rok 2025

Každá z nás chce rodit tam, kde se cítí bezpečně a kde se o ni i o miminko postarají s respektem. Proto už tradičně pořádáme hlasování o tu...

Hlasujte pro roztomilé listopadové mazlíčky, hrají o prémiové české krmivo

A co váš mazlíček? Vyšlete jeho foto do listopadového fotoduelu?

Anketa o nejroztomilejší mazlíky měsíce listopadu odstartovala. Čtenářské hlasy rozhodnou o tom, kdo získá krmivo z nové řady Brit Premium by Nature, a to v kočičí nebo psí variantě. Pokud nechcete...

3. listopadu 2025,  aktualizováno  14. 11. 9:23

Zvířata umějí být architekty. Staví podmořské metropole i ptačí paneláky

Co to? I když může a dokáže to, po mořském dně povětšinou nepluje, ale...

Obří města malých hlodavců, kolonie chobotnic s komplikovanými vztahy mezi obyvateli nebo spořádaně fungující ptačí činžáky v povětří – my lidé nejsme zdaleka jedinými tvory, kteří spolu staví, bydlí...

14. listopadu 2025
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.