Nejprve jste nastartovali úspěšný byznys v pražských obchoďácích se stánky s expresním servisem iPhonů, a nyní jste se pustili do gastra. Prozraďte, co vás k tomu vedlo?
Dlouho a často jsme se rozhlíželi po něčem, co nás bude nejen živit, ale i naplňovat a po čem lidé touží. Snažili jsme se rozložit rizika v podnikání. Sushi Pointy jsme měli v hlavě již několik let a těsně před otevřením prvního Sushi Point bistra v Praze nás zasáhl covid a museli jsme, než se stabilizoval trh, ještě nějakou chvilku počkat.
Celý magazín |
V čem je váš koncept Sushi Point unikátní?
Sushi zná snad každý, ale naším cílem bylo dát sushi velice kvalitní podpis na již rozvinutém trhu. Chtěli jsme dělat sushi z těch nejlepších surovin, které se dají sehnat. Na cestách v zahraničí se nám velice líbil koncept kuchyní, které jsou otevřené a transparentní k zákazníkům. Proto jsme vymysleli sushi bistra v obchodních centrech, kde se sushi vyrábí jen z čerstvých surovin přímo před zraky návštěvníků a našich zákazníků. Dbáme na kvalitu surovin, ale i výroby a vybíráme jen ty nejlepší sushi specialisty a specialistky.
Základem sushi je rýže, Japonci ale její vývoz omezují, a tak bývá často nahrazována zejména italskou, španělskou či kalifornskou. Jakou používáte vy?
Naše speciální sushi rýže pochází z Kalifornie a je součástí naší know-how receptury. Čerstvé mořské ryby nám poskytují místní ověření dodavatelé.
A další suroviny? Odkud ty berete?
Je velice těžké sehnat kvalitní zralé avokádo, mango nebo dokonce krevety. Po těch letech, co je Sushi Point na českém trhu, nám jsou již nyní nabízeny jen kvalitní suroviny – od trvanlivých až po čerstvé k okamžité spotřebě.
Jak se pozná opravdu dobré sushi od toho průměrného? A jak by se mělo sushi správně jíst? Řada lidí má s hůlkami problém...
Každý zákazník má jiné chutě, my jsme sestavili sushi menu, které svojí velice pestrou kombinací chutí je mezi zákazníky tak oblíbené, že k nám na sushi jezdí lidé z různých koutů Češka. Sushi nám také naši delivery partneři po hlavním městě rozvážejí.
Plánujete se nějak dál rozvíjet? Děláte třeba rauty, večírky, které obohatí gastro?
Nyní jsme před velkým rozhodnutím – oslovila nás jedna z největších leteckých společností na světě a požádala nás o spolupráci. Dále se rozvíjet určitě budeme, ale své partnery si velice pečlivě vybíráme. Sushi Point je naše vizitka a chceme dělat prvotřídní kvalitu nikoliv kvantitu za každou cenu. Rauty a večírky děláme velice rádi na objednávku. Náš největší raut byl v září 2023, kde vyrábělo jedenáct kuchařů ze Sushi Point live sushi na jednom večírku, právě pro zmiňovanou leteckou společnost.
Kde všude vaše sushi bistra najdeme? Pouze v Praze, nebo i na dalších místech republiky?
Naše bistra najdete v největších pražských obchodních centrech, jako je třeba Westfield Chodov, Obchodní centrum Nový Smíchov, Centrum Černý Most nebo Metropole Zličín. Na všech bistrech v pasážích obchodních center dostanete vždy prvotřídní kvalitu.
Bude se jejich počet dále rozrůstat? Třeba formou franšíz? A dokážete ve všech, aby měli stejně vysokou kvalitu?
Jak jsem zmínil, své partnery si pečlivě vybíráme, tak jako naše suroviny. Zájemců o franšízu je docela hodně a s některými nyní řešíme už vhodná místa v České republice, Polsku, Slovensku a Maďarsku. Prodej naší franšízy zahrnuje pravidelné zaškolení, pomoc s výběrem vhodného místa i výběr zaměstnanců. Našim novým vhodným franšízantům nabízíme plný servis bussines na klíč. Sushi Point rodina se již brzo rozroste o několik nových míst v České republice. Budeme rádi, když další zájemci budou šířit tento velice úspěšný projekt po celé Evropě. Máme propracovaný know-how plán, aby sushi bylo stejně kvalitní jak v metropoli, tak i na jiných místech.




















