Rozlučte se se starým rokem a zkuste letos Silvestr pojmout jinak. Pohodové pohoštění, nápaditá zábava a dobrá nálada zaručí, že si letošní půlnoc opravdu užijete.
Zvládněte pohoštění levou zadní
Během vánočních svátků se snad v každé domácnosti prohýbají stoly pod řízky, chlebíčky a jednohubkami. Silvestrovský večer proto pojměte kreativněji. Nakrájejte na stylové prkénko kvalitní sýry, uzeniny a zeleninu a doplňte je dipy, hummusem či pomazánkami. Hosté si sami na kousky pečiva mohou nachystat kombinaci, která je jejich chuťovým buňkám nejmilejší.
Stejně tak můžete nachystat třeba domácí uzené, upečený roastbeef či na stůl postavit sušenou kýtu. Přece nebudete trávit poslední den roku u kuchyňské linky. Nechte hosty, ať se zapojí a sami obslouží.
Připravte zábavu, která pozvedne večer
Silvestrovský večer je dlouhý, a tak se vyplatí mít po ruce pár her, které rozproudí náladu. Activity nezklamou nikdy. Hrají se v týmech, jeden člen z týmu vždy popisuje, kreslí či pantomimicky ztvárňuje slovo z kartičky a ostatní se ho snaží v časovém limitu uhodnout.
Když už je smíchu dost a party jede ve správném tempu, zavzpomínejte na nejlepší momenty uplynulého roku. Zůstaňte ale u témat, která pobaví a nerozdmýchají žádné staré spory.
Jakmile se zábava dostane do bodu varu, je čas vytasit karaoke. Na největší světové platformě s videi naleznete nepřeberné množství songů, které si můžete zapět sólo i skupinově.
A když přijde půlnoc, dodejte oslavě tradiční akcent. Zažeňte starý rok pořádným rachotem, třeba s petardami Pirát. Spoustu další pyrotechniky, která nezkazí žádný závěr roku, najdete na Ekopyro.cz.
Den poté
Silvestr bývá divoký, a proto si Nový rok žádá pomalejší rozjezd. Po bujaré noci nepomůže nic tak spolehlivě jako poctivý vývar, ideálně hovězí s nudlemi nebo silná slepičí polévka se zeleninou. Dodá energii, doplní tekutiny a dokáže postavit na nohy i ty, kteří si večerku protáhli až do ranních hodin.
Jako vyprošťovák skvěle funguje také léty prověřená česnečka.
I přesto, že jsme na počátku tohoto článku zmiňovali, že je škoda strávit silvestrovský den v kuchyni, přece jen doporučujeme jednu výjimku: polévku si uvařte den předem. Když vám bude druhý den trochu šoufl, za svou kulinářskou aktivitu z loňského roku si rozhodně poděkujete.


















