Zásah záchranářů u výbuchu chemikálií ve firmě v Hamru na Jezeře na Českolipsku (19. listopadu 2019) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

V nemocnici zemřel muž popálený při výbuchu chemikálii na Českolipsku

  • 0
Úterní neštěstí v provozovně likvidace nebezpečných odpadů v Hamru na Jezeře připravilo o život člověka. V nemocnici v Liberci ve čtvrtek zemřel popálený muž.

„Zemřel na následky svých zranění,“ uvedl mluvčí liberecké nemocnice Václav Řičář. Zranění utrpěl při výbuchu po nečekané chemické reakci spojené s únikem škodlivin do ovzduší.

Při neštěstí v Hamru byli v úterý vážně zraněni dva lidé, na místě je museli záchranáři oživovat. Jednoho z nich převezli v kritickém stavu na ARO liberecké nemocnice. „Jeho stav byl od počátku vážný,“ uvedl Řičář.

„Pokud soudní pitva potvrdí, že zraněný zemřel v příčinné souvislosti s úterní událostí, překvalifikujeme případ na přísnější sazbu, kde pachateli hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ říká policejní mluvčí Ivana Baláková. Policie případ řeší jako obecné ohrožení.

Ostatní zraněné lékaři v pátek propustili z nemocnic do domácí péče. Ošetření muselo po zásahu vyhledat také deset záchranářů.

,