Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Zápach spálené gumy dusí lidi, místní chtějí blokovat vjezd do firmy

Pronikavý zápach podobný spálené gumě sužuje obyvatele Arnultovic, části Nového Boru. Line se z firmy SAND Profile, která zde vyrábí plastové a pryžové profily a těsnění. Radnice tvrdí, že firma desetinásobně navýšila výrobu a tím prý porušila územní plán.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O10n24d16ř87e39j 98F81e57t10r

16. 5. 2019 19:19

Krása střídá nádheru. Chtěl by jsem pár věcí uvést na správnou kolej.. Již od narození bydlím v této lokalitě Nového Boru. V lokalitě, kde by mne před pár lety ani nenapadlo, co se tu z tohoto místa stane, za smetiště a doslova odporné prostředí plné prachu, rámusu a smradu linoucím se od mých nejbližších sousedů, je už jedno, zda to je od neustále nastartovaných smradlavých multikár, ještěrek, kamiónů, nebo podotýkám nechutný zápach ze SAND PROFILU. Jak jsem již řekl, nikdy by mě nenapadlo, že se tu něčeho podobného dočkám. Část města zvaná Arnultovice se změnila na něco čemu někteří říkají průmyslová zóna. Nejsem si já, ani další starousedlíci vědomi, kdy vlastně přišla tato změna..kdy jsem například já osobně dal souhlas a požehnal svým podpisem to, že se za čas z mého nejbližšího okolí stane něco, co připomíná zlý sen, nebo snad hrůzu, z toho, co ještě může přijít. Jak je možné, že v místě kde je stará zástavba a lidé tu žijí od nepaměti no a to podotýkám, že do určité doby to byla krásná, klidná část města..vyroste toto obří zapáchající monstrum, které je dál podporováno a na opak se mluví o další dostavbě nové haly. Kdo dal k tomuto souhlas a proč úřady nemají pravomoc k odstavení výroby. Již loni někdy koncem léta jsem na úřadě spolu s dalšími trávenými občany Arnultovic dostal odpověď na mojí otázku mířenou na pana Ing. Jana Švadlenku - jednatele firmy..Kdy se to změní, kdy udělají nezbytně nutné kroky k nápravě a zápach vyřeší. Odpověď byla, myslíme si že do dvou měsíců bude vše v pořádku :-) Jednáme se zástupci firmy v Německu a chystá se změna v technologii, která zápach vyřeší. No tak je témě půl roku pryč a ticho po pěšině..Smrdíme dál. Pan Švadlenka se obhajoval tím, že si uvědomuje, že technologie není dokonalá a že jistě existují možnosti, které toto vyřeší, dále pak, že je ale vše v naprostém pořádku a zápach si přeci jen asi namlouváme..a pokud to něco zapáchá, je to vše v normě a není to jistě zdraví škodlivé. No a pokud opravdu něco cítíme, tak j

0 0
možnosti

O21n59d14ř57e16j 20F30e95t33r

16. 5. 2019 21:01

. No a pokud opravdu něco cítíme, tak je to pouze za inverzního počasí a další pro mne naprosté lži, které podporují i někteří zaměstnanci jeho firmy..lze se dočíst v komentářích. Opak je ale pravdou. Já osobně Netuším, kde je ta norma, když jen toto stačí, aby mě z toho bylo doslova téměř každý slunný den na zvracení a o malátnosti a bolesti hlavy nemluvím.. Opak je ale pravdou. Inverzní počasí, větrno a deštivo je to nejlepší, co nás občany Arnultovic může potkat, protože bohudík, jsme zalezlí doma a nevětráme. Problém začíná když je nádherný slunný den bez větru! Den, kdy chceme trávit čas s dětmi, rodinnou, přáteli na zahrádkách, které tady roky budujem.. Opak toho, co pan Ing. Švadlenka tvrdí. Smrad a jen smrad, no a naprostá beznaděj a otrávenost ze života, kdy už to skončí..Mě už to asi může být do jisté míry jedno, mohu doufat a stěžovat si, ale další pro mne neodpustitelný problém je ten, že mám doma malé dítě, sousedé taktéž a jestli si někdo myslí...ten, kdo si po práci odjede někam, kde toto nemusí trpět, kde má tu pohodu, čisto a klid, že nám tady bude trávit i děti, kteří z toho nemají rozum a nemohou se bránit. Tak to tedy opravdu nééé a udělám maximum pro to, aby jsem jednou nemusel obíhat kliniky a řešit zničené plíce dítěte, nebo nedej bože rakovinu. To vážně nedám. Když už má na salámu pan Švadlenka nás občany a podotýkám, my jsme tu byli dávno před Vámi a bylo nám tady fajn, tak alespoň budu bojovat kvůli dětem a prostředí ve kterém musí vyrůstat. Muže se obhajovat kde chce a ohánět se čím chce, ale tohle nevyhraje. Státy EU nás nutí dodržovat nesčetné kvóty zabývající se životním prostředím a dalšími věcmi točící se kolem ekologie a tohle je jako v pořádku ? Tak si s tím pane Švadlenka jděte do Německa. Děti jsou maximum a nenecháme si je tady trávit gumou a dalšími zdraví škodlivými aspekty, které nám naskýtá takzvaná průmyslová zóna. Nenííí to žádná průmyslová zóna, tak sakra už s tím začněte něco i ostatní dělat a ať jsou vidět výsledky, ne j

0 0
možnosti

O86n80d75ř81e79j 69F44e77t52r

16. 5. 2019 11:41

Krása střídá nádheru. Chtěl by jsem pár věcí uvést na správnou kolej.. Již od narození bydlím v této lokalitě Nového Boru. V lokalitě, kde by mne před pár lety ani nenapadlo, co se tu z tohoto místa stane, za smetiště a doslova odporné prostředí plné prachu, rámusu a smradu linoucím se od mých nejbližších sousedů, je už jedno, zda to je od neustále nastartovaných smradlavých multikár, ještěrek, kamiónů, nebo podotýkám nechutný zápach ze SAND PROFILU. Jak jsem již řekl, nikdy by mě nenapadlo, že se tu něčeho podobného dočkám. Část města zvaná Arnultovice se změnila na něco čemu někteří říkají průmyslová zóna. Nejsem si já, ani další starousedlíci vědomi, kdy vlastně přišla tato změna..kdy jsem například já osobně dal souhlas a požehnal svým podpisem to, že se za čas z mého nejbližšího okolí stane něco, co připomíná zlý sen, nebo snad hrůzu, z toho, co ještě může přijít. Jak je možné, že v místě kde je stará zástavba a lidé tu žijí od nepaměti no a to podotýkám, že do určité doby to byla krásná, klidná část města..vyroste toto obří zapáchající monstrum, které je dál podporováno a na opak se mluví o další dostavbě nové haly. Kdo dal k tomuto souhlas a proč úřady nemají pravomoc k odstavení výroby. Již loni někdy koncem léta jsem na úřadě spolu s dalšími trávenými občany Arnultovic dostal odpověď na mojí otázku mířenou na pana Ing. Jana Švadlenku - jednatele firmy..Kdy se to změní, kdy udělají nezbytně nutné kroky k nápravě a zápach vyřeší. Odpověď byla, myslíme si že do dvou měsíců bude vše v pořádku :-) Jednáme se zástupci firmy v Německu a chystá se změna v technologii, která zápach vyřeší. No tak je témě půl roku pryč a ticho po pěšině..Smrdíme dál. Pan Švadlenka se obhajoval tím, že si uvědomuje, že technologie není dokonalá a že jistě existují možnosti, které toto vyřeší, dále pak, že je ale vše v naprostém pořádku a zápach si přeci jen asi namlouváme..a pokud to něco

0 0
možnosti

"Už v roce 2016 se přitom změnil územní plán, který průmyslovou výrobu zakazuje. Firma na to nedbala." ........... soulad s územním plánem se řeší jen do kolaudace. Pozdější změna územního plánu už se nevztahuje na již postavené objekty. Jestliže to rozšíření provozu nevyžadovalo novou kolaudaci, tak je to, co je v tom územním plánu naprosto irelevantní.

0 0
možnosti

Na již postavené ne, ale na úpravu povoleného rozsahu výroby ano.

0 0
možnosti

takhle to dopadá když vesnice vybuduje průmyslovou zonu ve své blízkosti a teď se diví,na jedné straně zájem sehnat pracovní místo pro obyvatele a na druhé mít zdravé životní prostředí v obci.:-/

3 0
možnosti

J13i14ř19í 57H89o86l51ý

14. 5. 2019 9:35

Tak obec si tam do průmyslové zóny natahá firmy, a když už je tam má, tak v roce 2016 jim změní územní plán a omezí/zakáže výrobu.

Starostu by měli zavřít.

0 6
možnosti

Zmena uzemniho planu na 100 % neni v kompetenci starosty. Takze proc byste zaviral prave jeho? :-(

4 0
možnosti

To musí být radost, mít takovéto "sousedy"

1 0
možnosti
Foto

J53i19ř38í 62E76r56b22e23n

14. 5. 2019 9:25

Technická: z PVC granulátu pryž nevyrobíte ani náhodou. Naprosto jiný proces. Štiplavý zápach bývá způsoben uvolňujícím se chlórem, což ale nastává až při degradaci PVC (dejme tomu nad 200 °C) a to by bylo pro výrobce víc než nežádoucím jevem.

1 0
možnosti

Ten, co nic neciti, uz davo prisel o cich.

Kaspar.

12 2
možnosti

Samozřejmě, že uvnitř mic necítí - je to odsáváno a vypouštěno z haly ven ;)

20 1
možnosti

J47a20n 94V84e44l97e76k

14. 5. 2019 7:59

Ten co to necítí asi bude podplacený od firmy ne? Nebo postrádá čichové buňky. Ve fabrice, kde zpracovávají pryž (gumu) jsem byl a je to hrozný zápach. Ikdyž je linka jen v části haly, tak smrdí celá hala a venku kolem haly to jde taky dost cítit.

Je ale fakt, že tato hala je v průmyslové zóně a nikdy jsem to necítil více než pár desítek metrů od haly.

1 3
možnosti

Koncem 90. let jsem byl na dni otevřených dveří ve Spolchemii v Ústí. Když jsme se provádějícího zaměstnance ptali, co a z jaké výroby to tak často po Ústí smrdí, tak nám s vážnou tváří odpověděl "Smrdí, smrdí, já bych to tak nenazval. Víte, to je straně individuální. Mně osobně to třeba voní." Arnultovští se k té vůní holt ještě nepročichali.

12 0
možnosti
  • Nejčtenější

Kapela Krucipüsk ruší představení, její frontman havaroval na motorce

16. dubna 2024  19:22

Kapela Krucipüsk ruší až do konce května všechna představení. Její frontman Tomáš Hajíček měl totiž...

Frontman Krucipüsku boural při předjíždění kolony, je mimo ohrožení života

17. dubna 2024  14:19

Frontman liberecké kapely Krucipüsk Tomáš Hajíček havaroval na motorce v momentě, kdy předjížděl...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vedení Liberce vypovědělo koaliční smlouvu ODS, obviněný náměstek rezignoval

15. dubna 2024  12:53,  aktualizováno  20:54

Liberci už vládnou jen tři strany místo čtyř. Starostové pro Liberecký kraj společně s ANO a Českou...

Desetina středoškoláků v kraji pomýšlí na sebevraždu, nedokáže prý čelit tlaku

21. dubna 2024  7:39

Desetině středoškoláků v Libereckém kraji se podle výsledku ankety nechce žít. Jednou z možných...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Opozice v Liberci vyzvala primátora Zámečníka k rezignaci, ten odstoupit nechce

22. dubna 2024  18:01

Opoziční hnutí Liberec otevřený lidem (LOL) usiluje o odvolání libereckého primátora Jaroslava...

Je to pokus o mou politickou likvidaci, říká hejtman Půta ke korupční kauze

23. dubna 2024  14:41,  aktualizováno  16:55

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta se distancuje od liberecké korupční kauzy. Své zatažení do...

Kovařina je dřina. Dívky to někdy nezvládnou, říká ředitelka turnovské „špéry“

23. dubna 2024  10:17

Turnovská Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, které nikdo neřekne jinak než...

Opozice v Liberci vyzvala primátora Zámečníka k rezignaci, ten odstoupit nechce

22. dubna 2024  18:01

Opoziční hnutí Liberec otevřený lidem (LOL) usiluje o odvolání libereckého primátora Jaroslava...

Liberečtí chovatelé přivedli pro olomouckou zoo na svět mládě kondora královského

22. dubna 2024  14:16

Další chovatelský úspěch slaví liberecká zoo. Odborníkům se tu podařilo přivést na svět mládě...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!