Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Petr Ježek, MF DNES

Muž se vloupal do banky v centru Liberce, pak prchal po střechách

  • 2
V noci na úterý bylo v centru Liberce rušno. Sloužící hlídce městské policie totiž oznámila bezpečnostní agentura vloupání do banky v pěší zóně v Moskevské ulici. Pachatel utekl směrem do sousední Pražské ulice a začala honička.

Na místo vyrazily hlídky městské i republikové policie a pročesávaly oblast.

„Ve stejnou dobu se na tísňovou linku městské policie obrátila místní obyvatelka z dané lokality a oznámila pohyb neznámé osoby na střeše,“ uvedla mluvčí městské policie Daniela Bušková.

Nic netušícího pachatele pak hlídka městské policie překvapila ukrytého za klimatizační jednotkou. „Podezřelý se pokusil o útěk po hromosvodu, ale strážníci ho zadrželi a dotyčný se ke všemu přiznal,“ doplnila mluvčí.

Strážníci lapili sedmačtyřicetiletého muže, s kterým již měli co do činění liberečtí kriminalisté před čtrnácti dny. „Vloupal se do několika prodejen,“ upřesnila policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

V bance v Moskevské ulici odcizil menší množství peněz. „Víc škody napáchal tím, že poničil zařízení kanceláře. Škoda činí deset tisíc,“ poznamenala Šrýtrová. „Ještě předtím se chtěl vloupat do sousední oční optiky, ale to se mu nepovedlo.“

Pachatel nyní sedí v policejní cele a za krádež a poškozování cizí věci mu hrozí dva roky vězení.