Napadený bígl.

Napadený bígl. | foto: Policie ČR

Honácký pes se vrhl na pejskařku. Ukousl jí ucho, když bránila svého bígla

  • 76
Mladou ženu a jejího bígla napadl na Českolipsku kříženec honáckých psů. Žena chtěla svého psa chránit, a tak ho zalehla, ale kříženec ji pokousal na rukou a ukousl jí část ucha. Majiteli útočícího psa hrozí až čtyři roky ve vězení.

Osmadvacetiletá žena venčila svého psa v pondělí večer v Žandově. Ve Volfartické ulici potkala přiopilého vrávorajícího muže s lahví piva v ruce, kolem kterého volně pobíhal urostlý kříženec australského a asijského honáckého psa.

„Ten jakmile bígla spatřil, rozeběhl se k němu a okamžitě na něj zaútočil. Žena se bíglovi snažila pomoci. Aby ho uchránila před roztrháním, zalehla ho,“ říká policejní mluvčí Ivana Baláková. 

Bígl utrpěl zranění na tříslech.

Ačkoliv se majitel opakovaně snažil svého agresivního psa přivolat zpět, neměl nad ním vůbec žádnou kontrolu. Než se mu ho podařilo od napadené ženy odtrhnout, stačil jí jeho pes nejen pokousat na rukou, ale také ji připravil o třetinu ucha.

Přivolaní záchranáři ženu převezli na chirurgickou ambulanci, kde jí doktoři sešili tržné rány na rukách a ošetřili částečně prokousnuté předloktí. 

„Před vážnějšími následky ji uchránila silná zimní bunda a teplé oblečení pod ní. Poranění ucha je ale bohužel ztrátové a tudíž jí zůstanou trvalé následky,“ přibližuje mluvčí.

Psa majitelky ošetřil veterinární lékař. Bígl utrpěl kousance a větší tržnou ránu v oblasti třísel, která si ve veterinární ordinaci vyžádala rozsáhlejší šití. Za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí majiteli psa až čtyři roky ve vězení.