Dvojice převážela léky na elektrické tříkolce.

Dvojice převážela léky na elektrické tříkolce. | foto: PČR

Elektrická tříkolka ujížděla blátem, dvojice v ní pašovala léky na drogy

  • 7
Celníci odhalili u hranic s Polskem dvojici, která pod sedadlem užitkové elektrické tříkolky skrývala čtyři kilogramy léků. Z těch by se dalo vyrobit až tři čtvrtě kilogramu pervitinu.

Celníky zaujal netradiční dopravní prostředek v pátek 28. května v blízkosti Václavic a Oldřichova na Hranicích na Liberecku. Přestože pršelo a byla zima, tříkolová elektrická „rikša“ se dvěma lidmi jela po rozbahněné cestě podél hlavní silnice.

„Dvě postavy smáčené deštěm se choulily jedna k druhé, zatímco jejich stroj vyvíjel značné úsilí, aby se pohyboval vpřed,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Když dvojice míjela vůz celníků, řidič tříkolky ještě přidal, aby se z místa dostal co nejrychleji pryč.

„Celníci nejprve soucítili s nešťastníky, kteří byli vydáni na pospas rozmarům počasí. Pak se ale vydali tříkolku stíhat,“ poznamenal Robovský.

Vozítko nabralo rychlost zhruba 20 kilometrů v hodině, a tak celníci vzápětí zmoklou dvojici dostihli.

V batůžku pod sedadlem následně objevili čtyři kilogramy pastilek léků, ze kterých by bylo možné vyrobit bezmála tři čtvrtě kilogramu pervitinu. 

Jeden muž skončil v policejní cele, kriminalisté ho podezřívají z výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Za to mu hrozí až deset let ve vězení. Druhý pasažér figuruje v případu jako svědek.