Vůz se zapíchl do kolejiště.

Vůz se zapíchl do kolejiště. | foto: Policie ČR

Řidič dostal na Štědrý den smyk, vůz zapíchl do kolejiště

  • 3
Tři lidé cestující v jednom voze utrpěli zranění při dopravní nehodě, která se stala na Štědrý den v Tanvaldu. Na kruhovém objezdu se řidič dostal do smyku, vůz vylétl ze silnice a skončil v kolejišti. Ve čtvrtek pak vlak srazil chodce v kolejišti u Košťálova na Semilsku. Chodec nehodu nepřežil.

Řidič vozidla VW Golf jel na Štědrý den po 22. hodině ve směru od Desné na centrum města. Na kruhovém objezdu kvůli vysoké rychlosti na mokré vozovce dostal smyk a vyjel mimo silnici. 

„Nárazem prorazil kovové oplocení nad železniční tratí a s vozidlem sjel do kolejiště. Při nehodě se zranil řidič a jeho dva spolujezdci,“ popsala nehodu policejní mluvčí Dagmar Sochorová. O jaké šlo zranění a jak dlouhá bude doba léčení je předmětem probíhajícího šetření. 

Alkohol policisté u řidiče vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Předběžná výše způsobené škody činí 50 tisíc korun. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří jablonečtí policisté.

Člověka v kolejišti srazil vlak

Jiná dopravní nehoda se stala ve čtvrtek dopoledne na železniční trati z Liberce do Pardubic, a to u Košťálova. Vlak tu srazil člověka v kolejišti. Ten na místě zemřel. 

Mezi Semily a Košťálovem nahradily vlaky autobusy. Pro cestující ze Dvora Králové nad Labem vypravili zvláštní motorový vůz s přestupem na vlak do Hradce Králové. 

„Neštěstí se stalo v 11:10, rychlík jedoucí z Liberce do Pardubic se střetl s osobou v kolejišti v místech veřejnosti nepřístupném. Ten člověk byl podle informací, které mám, na místě usmrcen,“ řekl ČTK Martin Drápal z Drážní inspekce, která událost vyšetřuje.

Na místě zasahovali hasiči, kteří pomáhali s evakuací cestujících z rychlíku do přistaveného autobusu. „Naštěstí to bylo v poměrně přístupném místě zhruba kilometr od stanice v Košťálově,“ řekl ČTK operační důstojník libereckých hasičů.