ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Ženu s kočárkem na přechodu srazilo auto nabourané zezadu dalším vozem

  • 21
Do ženy, která s malým dítětem v kočárku přecházela silnici, narazilo ve Smržovce na Jablonecku auto. Jeho řidič jí dával přednost, ale další auto jedoucí za ním do vozu před zebrou narazilo. Žena i dítě skončily v jablonecké nemocnici.

Nehoda se stala ve čtvrtek krátce před pátou hodinou odpoledne u náměstí T. G. M. Před přechodem pro chodce zastavil řidič osobního vozidla Škoda Favorit, aby umožnil ženě s kočárkem přejít. 

„Na vzniklou dopravní situaci však již pravděpodobně včas nezareagoval řidič osobního vozidla značky Suzuki jedoucího za ním a zezadu do škodovky narazil. Vozidlo bylo následně odhozeno na přecházející ženu s kočárkem a malým dítětem,“ řekla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. 

Při nehodě utrpěla blíže nespecifikované zranění žena a dítě v kočárku. Z místa nehody je převezla záchranná služba do jablonecké nemocnice. 

„Policisté provedli u řidičů orientační dechové zkoušky na alkohol i orientační test na drogy, oba testy však byly negativní,“ dodala Šrýtrová.

U zraněné ženy policisté nařídili odběr krve v nemocnici. Okolnostmi nehody se nyní budou dále zabývat jablonečtí dopravní policisté.