ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Opilý agresor známého několikrát udeřil, senior bez pomoci zemřel

  • 0
Rozepři se známým chtěl opilý muž z Jablonecka vyřešit několika ranami. Senior ovšem zraněním podlehl, jeho tělo našli ve dvoře poblíž centra Jablonce nad Nisou o den později.

V sobotu 30. července obdržela policie oznámení o tom, že volající našel v blízkosti centra Jablonce nad Nisou tělo neznámého muže. Lékař přivolaný do dvora obchodu se smíšeným zbožím konstatoval smrt nalezeného seniora.

„Kriminalisté zjistili, že tělo zemřelého nese známky fyzického napadení,“ informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Stopy na místě činu a svědecké výpovědi dovedly policii k 53letému muži, který byl poslední, kdo viděl seniora naživu. Podle Robovského spolu předchozí den hovořili a popíjeli alkohol ve dvoře provozovny, kde se scházeli poměrně často.

„Pouhá verbální rozmíška vyvrcholila ve fyzickou konfrontaci. Muž uštědřil svému o téměř čtvrt století staršímu sokovi několik úderů. Zřejmě se snažil konflikt pro tuto chvíli ukončit. Pravděpodobně ho vůbec nenapadlo, že by celý příběh mohl skončit tak tragicky,“ popsal Robovský.

Trest odnětí svobody až na šestnáct let

Agresor bezprostředně po útoku z místa činu odešel a zraněného tam nechal.

Hned druhý den odpoledne ho krajští kriminalisté zadrželi a seznámili ho s důkazy. „Muž nijak nezapíral a popsal okolnosti celé události,“ řekl Robovský.

Soudní pitva potvrdila, že senior podlehl zraněním v důsledku fyzického napadení. Třiapadesátiletý muž je stíhaný za zvlášť závažný zločin těžkého ublížení na zdraví, zároveň byl obviněn i z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„Na verdikt soudu vyčká násilník v cele vazební věznice. V případě odsouzení mu může hrozit trest odnětí svobody v rozmezí od osmi do šestnácti let,“ dodal mluvčí krajské policie.