Ilustrační snímek, na přání rodiny policie na místě nepořídila fotografie

Ilustrační snímek, na přání rodiny policie na místě nepořídila fotografie | foto: HZS Ústeckého kraje, Michal Hrdlička

Střet auta s popeláři nepřežily žena a dítě, druhé zemřelo ve vrtulníku

  • 265
Tři životy si vyžádala odpolední nehoda na frekventované silnici číslo 13 z Liberce na Frýdlant. Ve směru na Mníšek se tam srazilo osobní auto s vozem popelářů. Žena a jedno dítě zemřely na místě, druhé dítě podlehlo zraněním cestou do nemocnice. Řidič nákladního auta se zranil lehce. Silnice byla několik hodin uzavřená.

O nehodě informovala krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Střet nepřežila řidička a nezletilý spolujezdec. „Utrpěli zranění neslučitelná se životem,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev.

Záchranáři už těmto lidem nemohli pomoci. Na místě ošetřili i další dítě z osobního vozu, které bylo v kritickém stavu. Vrtulník ho měl přepravit do nemocnice v pražském Motole, malý pacient ale cestou také podlehl zraněním.

Řidič nákladního vozu byl s lehkým zraněním převezen do libereckého traumacentra.

Nehoda se stala v pátek krátce před půl třetí odpoledne. „V levotočivé zatáčce došlo ke střetu osobního vozidla s popelářským vozem,“ popsala Šrýtrová.

Co bylo příčinou tragické havárie policie zjišťuje. Na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Policisté dopravu odkláněli přes Stráž nad Nisou a Krásnou Studánku, okolo půl deváté večer na Twitteru informovali o obnovení provozu.

Tragická nehoda se stala na silnici č. 13 z Liberce na Frýdlant.

Tragická nehoda se stala na silnici č. 13 z Liberce na Frýdlant.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Témata: Liberecký kraj