Singltrek pod Smrkem nabízí cyklistům příjemný a bezpečný zážitek z jízdy v...

Singltrek pod Smrkem nabízí cyklistům příjemný a bezpečný zážitek z jízdy v přírodě. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Singltrek se rozšiřuje. Cyklisté mohou nastoupit i z Lázní Libverda

  • 0
Terénními cyklisty oblíbený Singltrek pod Smrkem má nové nástupní místo na stezky: v sobotu se otevírá Bikecentrum Libverda. Nové nástupní místo najdou cyklisté na začátku Lázní Libverda ve směru od Hejnic, v těsné blízkosti začátku stezek na Hejnickém hřebeni.

Už třetí zázemí v průběhu sezony nabídne veřejnosti k testování 25 špičkových celoodpružených horských kol. Uživatelé stezek najdou v novém centru i dílnu se servisem a prodejnu cyklistických doplňků a oblečení.

Bikeři mají v sobotu jedinečnou možnost vyzkoušet si služby nového bikecentra zdarma. Stačí, když navštíví slavnostní otevření, které proběhne od 10 hodin.

Bikecentrum Libverda láká nejen na půjčení kol a základního servisu zdarma, ale i na doprovodný program, bikeovou školku pro děti a nabídku občerstvení.

Myčka kol i posezení s občerstvením

I díky novému nástupnímu místu na stezky starosta Lázní Libverda věří, že se obec stane vyhledávaným místem pro vícedenní aktivní dovolenou.

"Věřím, že se u nás návštěvníci budou cítit spokojeně a rádi se k nám budou vracet," řekl starosta Lázní Libverda Jan Pospíšil. "Místní lázně poskytují celou řadu léčebných i relaxačních procedur, které návštěvníci, hosté i bajkeři uvítají, návštěva wellness je příjemným zakončením sportovního dne."

Nové nástupní místo na stezky má podle něj i velmi kvalitní zázemí pro bikery. "Myslím, že kromě dostatku parkovacích míst bikeři uvítají i myčku kol, sociální zázemí a příjemné posezení s občerstvením," láká cyklisty starosta Jan Pospíšil.

Součástí Bikecentra Libverda je i nová služebna horské služby. Záchranáři zajišťují nejen oblast stezek Singltreku pod Smrkem, ale i celé severní úbočí Jizerských hor.

V minulosti zde měla horská služba zázemí pro službu v zapůjčených prostorech od obce.

"Nesplňovaly ale hygienické požadavky. Záchrannou techniku jsme kromě toho měli garážovanou v místní hasičské zbrojnici, vzdálené od původní služebny 500 metrů," uvedl k nové stanici René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory.

Nová služebna má podle něj důstojné zázemí pro záchranáře a navíc soustředí záchrannou techniku na jednom místě.