Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Petr Ježek, MF DNES

Seniorka sjela s kolem do rybníka. Žena pro ni skočila, ale nezachránila

  • 8
Nehoda s tragickým koncem se odehrála ve středu dopoledne u rybníka Teich v liberecké čtvrti Vesec. Třiasedmdesátiletá cyklistka sjela z cesty a spadla s kolem do rybníka. Kolemjdoucí žena se ji pokoušela zachránit, leč marně.

„Žena jela na jízdním kole od ulice Chatařské, která je poblíž hráze rybníka. Pak ale ze zatím nezjištěných příčin vyjela mimo komunikaci a sjela přímo do rybníka,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Hlasité žbluňknutí a velké kruhy na hladině zaznamenala žena na protější straně rybníka a ihned se rozeběhla k jeho hrázi.

„Tam uviděla jízdní kolo a pod vodní hladinou ženu. Vůbec na nic nečekala, skočila do vody, k tonoucí ženě doplavala a snažila se jí dostat na břeh. Přitom ještě hlasitě volala o pomoc,“ vylíčila mluvčí.

Poté se k zachránkyni přidala další žena a společně tonoucí stařenku vytáhly na břeh. Ihned ji začaly oživovat až do příjezdu profesionálních záchranářů a policistů.

Zachránkyně si vážím, řekl policejní ředitel

Zdravotníci ženu ve vážném stavu převezli do Krajské nemocnice v Liberci. „Tam bohužel stařenka krátce před polednem zemřela,“ povzdechla si Suchánková.

Liberečtí kriminalisté nařídili soudní pitvu, která jim osvětlí přesnou příčinu seniorčina úmrtí.

„Považuji za nutné a důležité vyzdvihnout jednání sedmadvacetileté ženy, která na nastalou situaci velice rychle zareagovala. Na nic nečekala, pro ženu do vody skočila a ihned se ji snažila oživovat. Velice si její statečnosti a obětavosti vážím,“ zdůraznil krajský ředitel Vladislav Husák.