VIDEO: V Jablonci se pobili členové dvou rodin, použili násady i obušek

  • 581
Vyhrocená hádka dvou velkých znesvářených rodin se odehrála v úterý na ulici v Jablonci nad Nisou. Dlouhodobý spor někteří účastníci řešili jenom slovně, další použili násady, teleskopický obušek či paralyzér. Na místě zasahovalo jedenáct policejních jednotek.

Konflikt asi třiceti lidí se vyhrotil krátce před devátou hodinou večer v ulici Řetízková. Potyčku natočil jeden z obyvatel ulice.

„Někteří z účastníků měli u sebe různé zbraně – trámky, násady, teleskopický obušek i paralyzér. Během rozepře mělo dojít k poškození zaparkovaného vozidla jedné ze zúčastněných osob,“ uvedla k incidentu policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Na místo ihned vyjelo jedenáct hlídek z Jablonce i Liberce. „Přivolaní policisté dokázali zabránit stupňující se intenzitě vzájemného slovního i fyzického napadání mezi téměř třiceti přítomnými osobami,“ přiblížila mluvčí.

Policisté zjistili, že konfliktu se účastní členové dvou rodin, kteří tímto způsobem řeší svůj dlouhodobý spor. 

Během incidentu nikdo neutrpěl vážné zranění. „Mezi účastníky šlo pouze o drobné pohmožděniny a oděrky,“ zmínila Sochorová.

Policisté na místě zadrželi dvě ženy. Podezírají je z výtržnictví, rvačky, nebezpečného vyhrožování a poškození cizí věci.