ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: HZS Vysočina

Řidička nezvládla zatáčku, s autem sjela do náhonu elektrárny a zemřela

  • 103
Život řidičky si v sobotu večer vyžádala nehoda na Semilsku. Nezvládla průjezd zatáčkou a svodidlo její vůz odhodilo do náhonu plného vody. Policisté nehodu prověřují pro možné podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Nehoda se stala v sobotu ve 21 hodin v katastru obce Benešov u Semil, a to na silnici druhé třídy ve směru od Semil do Jilemnice

„Řidička s vozidlem Citroen Berlingo při průjezdu levotočivé zatáčky vyjela z dosud nezjištěných příčin na pravou krajnici, narazila do ocelového svodidla a s vozem spadla pod úroveň vozovky. Tam poškodila oplocení vodního náhonu vodní elektrárny a následně do tohoto náhonu s vozidlem spadla,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Auto šlo v náhonu pod hladinu. „Bohužel 39letá řidička na místě této dopravní nehody zemřela. K určení příčiny její smrti byla nařízena soudní pitva,“ doplnila Sochorová.

Nehodu vyšetřují semilští kriminalisté. Ti v souvislosti s událostí zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,