Za sražení chlapce na přechodu dostane řidič čtyři body a další sankce

  • 44
Jako dopravní přestupek se bude řešit nehoda, při které řidič na začátku února v České Lípě objel jiné auto a srazil chlapce na přechodu. Ten utrpěl zranění nohy. Muži za volantem nyní hrozí pokuta i zákaz řízení, dostane také trestné body. Srážku natočily hned dvě palubní kamery.

Policie případ předala do správního řízení na začátku března. 

„Řidiči může být udělena pokuta v rozmezí od 2500 do 5000 tisíc korun, zákaz činnosti na dobu od jednoho do šesti měsíců a řidiči budou přiděleny čtyři trestné body,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Chlapec přecházel Děčínskou ulici v České Lípě od řeky Ploučnice k obchodnímu domu Banco v pátek 7. února.

„Zatímco jeden vůz přijíždějící od budovy okresního soudu zastavil před přechodem, druhé auto, jedoucí ze stejného směru, mu přednost nedalo a narazilo do něj,“ popsala tehdy nehodu policejní mluvčí Ivana Baláková. Právní kvalifikaci policisté původně nestanovili, protože čekali na lékařskou zprávu.

Ze záznamů je patrné, že řidič auta, které hocha srazilo, na poslední chvíli přejel do vedlejšího jízdního pruhu, aby se vyhnul autu, které před přechodem zastavilo.

Chlapec při střetu utrpěl středně těžké zranění nohy, se kterým ho zdravotnická záchranná služba převezla do nemocnice.

Nejedná se o první nehodu, která se na tomto místě udála. Při nejbližší rekonstrukci silnice tam proto vznikne světelná křižovatka s ostrůvkem, která by už měla zajistit bezpečnější přecházení.