Diskuze

Obce nechtějí závodní auta mezi domy, Rally Bohemia zakazují průjezd

Pořadatelé Rally Bohemia mají potíže sestavit trasu tradičního automobilového závodu. Lidem v některých obcích Libereckého kraje vadí řvoucí motory pod okny i několikahodinové uzavírání silnic, kdy se nemohou dostat do a ze svých domů. Nedávají proto souhlas s vytyčením rychlostních zkoušek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

NA jedné straně tě někde perlustrují, když projdeš po neznačené cestě, kdy o tobě nikdo neví, hluku naděláš jako jelen - na druhou stranu smradlavé a hlučné auťáky by mohly?

Občas se dělá ralley i kolem naší vesničky u Pardubi. Zavřou silnici a já se z baráku nedostanu nikam. Tuhle jsem to málem nestihl na letiště, když mi řekli, že dvě hodiny nesmím na jedinou silnici kolem. Nakonec jsem to musel řešit rozbahněnou polňačkou se zákazem vjezdu.

Děkuji, nechci. Zaplať pámbu za rozum místňáků. Vzpomínám, když jsem byl malej, tak se třeba u Mácháče jezdila část motocyklové šestidenní v místních vzácných pískovcových roklích. A na Kokořínsku také...

1 1
možnosti

Zrovna Zlatá byla super a je jí velká škoda. Sám jsem díky rally poznal oblasti kam jsem se pak vracel nejen jako divák při rally, ale jako turista s rodinou. Plus si v těch vesničkách člověk říkal, že je moc fajn, že se tam vůbec něco děje.

1 0
možnosti

M96i85l46a70n 64V23i20k

26. 3. 2018 18:59

Neměla by se auta zakázat úplně? Jsou velkou hrozbou pro chodce, kteří jdou jen pár centimetrů od jedoucích aut!! EU by s tím mělo něco udělat, např. vybudovat vysoké betonové stěny..;-D

0 2
možnosti

Počet fanoušků rallye prostě už dávno spadl pod kritickou mez, kdy měli společenskou sílu si takové uzávěry prosadit. Stávající povolování je spíš setrvačnost.

Chtít si za symbolickou cenu pronajmout na den pruh o délce několik kilometrů a šířce sto metrů (bezpečnostní zóny), to fakt není nic samozřejmého. A když to tisícům lidí znemožní pohyb z domu, tak teprve.

Srovnání s cyklistickým nebo běžeckým závodem dosti kulhá, tam totiž normálně nechají pruh chodníku či krajnice chodcům a do zahrad nezasahují vůbec.

A fanda maratonu v Praze taky zrovna nejsem (ale holt běhání dneska baví lidí víc, snáz sežene sponzory a neomezuje tolik).

2 2
možnosti

Závody aut - je to asi zajímavé. Ale naprosto nebezpečné. Jak už se bohužel několikrát stalo - pořadatelé nejsou nikdy schopni zajistit bezpečnost diváků - zemřela spousta lidí, kteří nebyli závodníci!

Tyto nesmysly by měly být zakázány zákonem! Jediné místo kde by se tato šílenost měla provozovat jsou uzavřené okruhy s pevnými zábranami, případně tribunami. Je totální volovina, aby auto projížděla obcemi rychlostí větší než 50km/h pokud jsou ve vesnici její obyvatelé!!

Navíc to ani není žádný veřejný zájem - to bych si třeba já mohl uspořádat závod na kolečkových bruslích po D1. Taky nevím jak by tomu byli ostatní řidiči nakloněni.

0 8
možnosti

Souhlas, i dostihy by meli zakazat, vite, kolik uz pri nich bylo zraneno konu tak, ze museli byt utraceni? Meli by jim penou vystlat oval a nechat je jen prochazet dokola. A klimatizovane tribuny, aby se nahodou treba ze slunicka neudelalo nejakemu seniorovi spatne.

3 1
možnosti

Jeden chytrej tu psal, že hospodský má zvednout zadek a jit si postavit stánek, aby měl kšeft a za 2 dny může mít obrat jako jindy za rok.. Pane, vy vůbec nemáte tušení, co obstrukcí to přináší, než si jeden takovej hloupej stánek můžete někde rozbalit! Snad se poznáte;-D

3 0
možnosti

Ano, nic nedelal, pecene kure mu v hube pristalo a spokojeny byl.

3 1
možnosti

Docela by mě zajímalo, jak taková auta, připravená na Rally, která mají RZ (SPZ) projdou STK, Možná, že stačí jen dojet na "samozvané" a státem tolerované pracoviště DEKRA, kde vám za patřičný obnos schválí co chcete. Třeba i raketový pohon. Běžný řidič když si dnes nějakou maličkostí "vytuní" auto, tak může mít při policejní kontrole problém, protože to policajti mohou porovnat s fotkou z STK.

0 1
možnosti

A proc by nemohly projit? Brzdi to? Sviti to? Ma to pri predepsanem poctu otacek vyrobcem a homologaci predepsane hodnoty vyfukovych splodin? Tak to projde.

0 0
možnosti

Problém není závod samotný, ale jezdci. Dříve si to každý z nich musel vyjezdit a zasloužit. Dnes si koupí papíry každý advokát i s nabušeným autem a jde machrovat.

Dříve běžně jedila Barumka mezi diváky, kteří skoro lezli i na trať a nepamatuji se, že by se stávaly smrťáky. Nějaké zakázané zóny? bylo jich opravdu jen pár a stálo se všude možně.

A dnes? Pouze vyhrazené zóny, cedule a furt je to málo.

Někdo tvrdí, že jsou silnější auta. Já tvrdím, že dřívě byla ještě silnější některá. Pak se nějaké třídy rušily.

Prostě - nevyježdění jezdci až na pár výjimek a tak se už lidi i bojí.

0 3
možnosti

Ja na tyto akce chodim, problem nejsou jezdci, problem jsou divaci. Lezou vsude, kdyz je upozornite, ze nestoji zrovna na dobrem miste, tak zacnou vulgarne nadavat...

Navic vsemi oblibeny Lopenik - nejednalo se o zrovna velkou rally, 95% lidi pred Lopenikem v zivote neslysela o "Rally Show Uhersky Brod", letos, po tech 6letech uz taky ani nevi na jakem podniku se to stalo. Nezemrit tam ctyri mlade holky, ale 8 starych chlapu, tak uz se o tom mimo vody motorsportu ani nemluvi. A ze holky staly kde nemely je stalo zivot. Kdyby staly u dalnice u svodidel, taky je muze vyjezdeny kamionak s 500 000 km bez nehody zabit vlivem zdravotni indispozice.

2 2
možnosti

A vůbec...já bych udělal třeba takový závod...i když on už tedy je...s tím, že řidič se spolujezdcem musí zajet danou trať za přesně daný čas. A rozdíly určují pořadí. A ta trať se jezdí dle předpisů. Pak klidně ať si v obcích jezdí..;-D;-D;-D jenže to by na to nikdo nechodil...na rally se chodí lidi dívat jen kvůli tomu, že čekají až se někdo někde vyseká. Člověk se dost často rád dívá na cizí neštěstí a tak rád kouká na nebezpečné sporty. kdyby tomu tak nebylo, tak lidi nejsou nalezlí právě v nejnebezpečnějších místech.

0 1
možnosti

Rally historic - zavod pravidelnosti. Take pomerne hodne navstevovana udalost. Co tam mate dal?;-)

3 0
možnosti

"Závodnící" se "musí" vyblbnout, asi to nestihli v dětství, smradu řevu je taky málo, semtam nějakj mrtvej.... Je to zkrátka krásná zábava Rv;-D

4 1
možnosti

Jmenujte prosím sport, u kterého nikdy nedošlo ke zranění, případně smrti sportovce, popř. diváka. Děkuji.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Vinen, vyslechl si hejtman Krkoška u soudu. Krátce poté oznámil rezignaci

21. března 2024,  aktualizováno  11:20

S peněžitým trestem 200 tisíc korun odešel dnes od Obvodního soudu pro Prahu 2 hejtman...

Sparta zlomila Liberec a je v semifinále, Pardubice se postupu přiblížily

20. března 2024  16:40,  aktualizováno  22:55

Hokejisté Sparty jsou prvním semifinalistou letošního play off extraligy. Pražané ve čtvrtém zápase...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kriminalisté vyšetřují údajné zneužití dětí, podezřelým se jejich rodiny mstí

25. března 2024  17:10

Kriminalisté vyšetřují údajné zneužití dvou dětí v Mimoni na Českolipsku. Podle zjištění portálu...

Spory dědiček ohrožují oblíbenou samoobsluhu, zaměstnanci se bojí o výplaty

21. března 2024  9:38,  aktualizováno  15:18

Budoucnost prodejny potravin Kendik v libereckém paláci Dunaj je nejistá. Dlouhodobé rodinné spory...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Všichni se snaží šetřit, pro nás je to cesta do pekla, říkají malovýrobci

22. března 2024  15:48

Ruční a bio výrobou mohou jen těžko konkurovat cenám v supermarketech. Kromě prodeje na svých...

Šperky z Turnova učarovaly i Obamovi. Teď Český granát míří do Japonska

28. března 2024  16:17

Jeho barva, rudá jako holubí krev, upoutala pozornost člověka již v době stěhování národů. Obchodní...

Soda mezi sklo i pečení na 860 stupňů. Medaile pro MS se tvořily měsíce

28. března 2024  12:19

Medaile pro květnový hokejový šampionát už spatřily světlo světa. Jsou z tradičního tuzemského...

V jablonecké nemocnici hořela kuchyně, hasiči zachránili dva lidi

27. března 2024  12:20,  aktualizováno  15:50

V nemocnici v Jablonci nad Nisou hořela dnes kolem poledne kuchyně. Několik desítek lidí se před...

Naprosto likvidační, zhodnotil soud zbití známého. Muži zpřísnil vězení na 12 let

27. března 2024  15:45

Odvolací soud dnes poslal osmačtyřicetiletého Jana Holického za pokus o vraždu na dvanáct let do...

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.