Pštros pobíhal po silnici mezi Českou Lípou a Pihelem.

Pštros pobíhal po silnici mezi Českou Lípou a Pihelem. | foto: Zdeňka Baštrnáková

Zmatený pštros na silnici zastavil dopravu. Majitel se našel, pták zmizel

  • 8
Pštros pobíhající na silnici překvapil ráno řidičku, která jela z České Lípy na Pihel. Zvíře se potom přesunulo k letišti, odkud beze stopy zmizelo. Policisté během dne zjistili, komu vzrostlý opeřenec utekl.

Exotického ptáka potkala řidička nedaleko odbočky na Častolovice. „Naštěstí včas zareagovala a zastavila. Pštros její vozidlo obešel a poté se vydal po silnici směrem na Českou Lípu,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. 

O několik minut později se opeřenec objevil u odbočky na letiště Lada, kde přebíhal silnici ze strany na stranu a zcela zastavil dopravu. „Je možné, že propadl panice kvůli svodidlům na obou stranách silnice, která mu bránila v úniku z místa,“ zmínila Baláková. 

Krátce před příjezdem policistů však pštros z místa zmizel. „Kde se nachází, v tuto chvíli nevíme,“ řekla mluvčí.

V průběhu dne se policistům podařilo vypátrat majitele zvířete. „Chovatel nám potvrdil, že si včera do Pihelu přivezl dva dvouleté pštrosy emu a oba mu hned druhý den ráno utekli. Chovatel stačil chytit jen jednoho z nich a druhý je od té doby stále na útěku,“ dodala mluvčí s tím, aby případní svědci volali rovnou majiteli na číslo 770 620 474.

Pštros pobíhal po silnici nedaleko České Lípy.

Pštros pobíhal po silnici nedaleko České Lípy.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz