Hasiči zasahují u požáru střechy v Jablonci nad Nisou. (13. prosince 2020) | foto: Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje

Kvůli požáru střechy se z domu v Jablonci nad Nisou evakuovalo deset lidí

  • 0
V neděli odpoledne vyjeli hasiči k požáru bytového domu do části Jablonce nad Nisou Vrkoslavice. Začala hořet střecha u komína. Velitel zásahu rozhodl o evakuaci obyvatel.

„Zatím mám jen základní informace, že došlo k požáru v ulici Pražská v Jablonci nad Nisou. Hasiči evakuovali deset lidí, na místě probíhají hasební práce,“ řekla iDNES.cz mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Na místě jsou tři vozy profesionálních hasičů a dvě cisterny dobrovolných hasičů z Maršovic a Jablonce nad Nisou - Kokonína. 

Požár se nejprve snažil uhasit jeden obyvatel domu vodou donášenou v kýblech. Hasiči byli informováni o události dvacet minut po patnácté hodině.

Požár střechy se rozšířil do jednoho z podkrovních bytů. Hasiči rozebírají střechu rozbrušovacím agregátem a s použitím termokamery dohledávají skrytá ohniska. 

Prvotní informace podle policejní mluvčí hovoří o tom, že by nikdo neměl být zraněn. Nicméně hasiči na svém twitterovém účtě uvedli, že jeden člověk byl ošetřen na místě.

Lidé se budou moci do svých bytů vrátit po odvětrání. „Nájemníkovi v podkrovním bytě pod střechou zajistí majitel náhradní ubytování,“ uvedla mluvčí hasičů Kateřina Štajncová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz