Roubenku v Arnultovicích zachvátil požár ve středu v brzkých ranních hodinách. | foto: PČR

Požár roubenky má druhou oběť, pod sutinami našli ohořelé tělo

  • 0
Středeční požár roubenky v Arnultovicích na Novoborsku má druhou oběť. Kriminalisté spolu s hasiči našli uvnitř domu lidské tělo zavalené sutinami. Pravděpodobně jde o pohřešovaného majitele domu, potvrdí to až nařízená pitva. Při hašení požáru ve středu zemřel dobrovolný hasič.

Ve čtvrtek dopoledne našli kriminalisté a hasiči v sutinách domu ohořelé tělo bez známek života.

„Zda skutečně jde o pohřešovaného třiasedmdesátiletého obyvatele roubenky, zatím nelze potvrdit. Ukáže to až pitva,“ řekla mluvčí krajské policie Ivana Baláková. Pitva by měla objasnit nejen příčinu úmrtí, ale i totožnost zemřelého.

Požár roubenky byl nahlášen policii ve středu kolem páté hodiny ranní. První hasičské jednotky, které přijely na místo, zjistily, že požár pohltil velkou část podkroví. S ohněm bojovaly několik hodin.

Velitel zásahu po sedmé hodině ranní nahlásil lokalizaci požáru, poté hasiči dům procházeli a zjišťovali, jestli v něm někdo nezůstal. Rozebírali konstrukce, vyhledávali a dohašovali skrytá ohniska.

V průběhu hasebních činností se ale zřítil strop. Ten spadl na devětatřicetiletého dobrovolného hasiče, který utrpěl velmi vážná zranění. „O záchranu jeho života zdravotníci pak marně bojovali, zemřel ještě před transportem do nemocnice,“ popsala Baláková.

„Hluboce se skláním před dobrovolným hasičem z jednotky ze Skalice, který přinesl nejvyšší oběť ve snaze zachránit jiný život a majetek. Je mi to nesmírně líto,“ uvedl starosta města Jaromír Dvořák. Nový Bor se bude podílet na finanční pomoci rodině zemřelého.

Soustrast vyjádřil i ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. „Žádná slova nemohou dostatečně vyjádřit zármutek, který soucítíme. Rodině a pozůstalým zesnulého hasiče přejeme hodně sil,“ řekl Jan Hadrbolec.

Policie nyní vyšetřuje příčinu požáru, i to, za jakých okolností došlo k fatálnímu úrazu zasahujícího hasiče.

,